Glad - trots bad things!

Ifall ingen har märkt det; SHIT VAD SNÖ! Inte nog med det, jag är trött! Så trött att jag till och med försov mig i morse, vilket inte händer särskilt ofta. Tack och lov finns det folk som är mer vakna än jag och skickar sms så att jag kan vakna. Jag fick en ynka kvart att göra mig i ordning på i morse! Då skulle jag hinna med allt som man brukar ni vet. Linser, tandborstning, påklädning och allt sådant där och dessutom skulle jag skicka mitt arbete till en vän som var snäll och kunde skriva ut det åt mig i skolan, eftersom jag inte skulle hinna det när jag kom dit. Så det gick utav bara farten och jag kände mig inte alls särskild snygg när jag anlände till skolan. Bara för det fick vi första gången NÅGONSIN stå inför klassen och prata om en massa skit så verkligen alla kunde se mitt näst intill osminkade ansikte och oborstade hår. Men det bjuder jag väl på! Förutom allt detta har jag såklart ont i magen.

Nu har jag klagat klart och trots allt detta känner jag mig riktigt glad! Jag blev till och med kallad en positiv människa i dag på laborationen (läs seminariumet) i och med att jag hade valt två positiva ämnen att skriva om, medan andra fokuserade på till exempel mobbning och mikromakt. Jag själv hade valt skämt och lycka. Visst är det toppen? Imorgon kommer dessutom Helen och Daniel hit över helgen, vilket ska bli fruktansvärt roligt! Imorgon ska jag laga mat till dem kommer (wish me luck) och på lördagskvällen ska vi gå ut och äta och därefter ska vi ut till någon krog och ta en öl eller två. Låter inte även det toppen?

Nu ska jag dock städa. Ja, jag städar klockan nio på kvällen. Eftersom det ska vara tyst här efter tio och min dammsugare låter som ett helt sågverk, får man passa på.

Ciao!



Min framtid är åter igen bestämd!

Jag började för en stund sedan på ett långt och fruktansvärt intressant (hehe) inlägg, men eftersom jag är slut i huvudet känns det bäst, både för mig och alla läsare, om jag fixar klart det imorgon då jag är lite klarare i huvudet.

Istället, ska jag berätta om min framtid! Japp, nu har jag bestämt och ändrat mig ännu en gång, och jag vågar inte säga att det är så här det kommer bli, men det är så planeringsschemat ser ut nu i alla fall. Jag funderar på att utbilda mig till elevassistent. Det känns som att det kan lämpa sig bra för mig. En sådan kan ha alla möjliga uppgifter! Det kan vara allt från att vara ett extra stöd för en särskild elev av någon anledning. Det kan vara att eleven till exempel har koncentrationssvårigheter eller läs - och skrivsvårigheter. Man kan även vara ett extra stöd för en särskild klass.

Denna utbildning är på ett år, och det ska tydligen vara en jättefördel om man har gått Barn - och fritid, precis som jag har gjort! Den finns på lite olika ställen i landet och mitt drömställe är Mölndal precis utanför Göteborg. Huruvida det ska gå till med boende och det är en annan femma. Annars finns utbildningen i Alvesta, i Stockholmsområdena, i Malmö och tror även det fanns någon i Jämtland.

Min plan är alltså, för tillfället, att utbilda mig till detta, börja jobba och medan jag jobbar skulle jag även vilja läsa en kurs på distans på halvfart. Detta är en kurs som en av Stockholms folkhögskolor har, en kurs som heter Socialpedagogiskt ungdomsarbete. Den ska lämpa sig för de som redan jobbar med människor, framför allt ungdomar då. Denna kurs kan alltså ge mig större möjligheter på arbetsmarknaden senare i framtiden, vilket självklart är toppen.

När jag tänker på det känns det bra. Jag får en sådan där bra magkänsla! Nu när jag dessutom har läst Psykologi och håller på att läsa Socialpsykologi, känns det som jag har en riktigt bra grund att stå på! Jag diskuterade även detta med min mamma och även hon tyckte det var en alldeles utmärkt idé och ansåg att allt detta skulle passa mig väldigt bra och drog även upp exempel på varför, som till exempel att jag ser barnet eller ungdomen som har det svårare, och inte bara fokuserar på det som barnet/ungdomen har svårt för. Eller vad man ska säga. Hur som helst, folket här som känner mig, vad tycker ni?

Trötta jag!

Idag har jag varit så fruktansvärt trött att jag antar att jag i år redan har haft den tröttaste dagen. Jag vad dödsslut redan igår, satt och tänkte på hur skönt det skulle vara att somna under förläsningen och att jag bara ville hem, trots att det som sades var intressant. Jag trodde då att idag skulle bli en bättre dag, jag skulle lägga mig tidigt och allt det där. Men inte gjorde jag det, av vissa (väldigt giltiga) "komplikationer" kom jag ändå inte i säng förrän mycket senare än vad jag tänkt.

Detta resulterade då i att jag som sagt var äckligt trött idag. Den tre timmar långa föreläsningen som började klockan tio var den värsta jag varit med om, trots att det även denna gång var intressant kunde jag inte förmå mig själv att hålla koncentrationen vaken. Den sista halvtimmen var förskräcklig. Jag halvsov och antecknade samtidigt, så min handstil var bra mycket värre än vanligt och jag ser knappt själv var det står. När jag inte skrev, nickade jag faktiskt till ibland, och de allra sista minuterna var jag på väg in i en högst olämplig sömn och hade inte lektionen avslutats då den gjorde kan jag slå vad om att det hela hade slutat med att jag hade dunkat huvudet i bänken och inte bara vaknat till, utan fått uppleva ett fruktansvärt pinsamt ögonblick. Jag kan säga att jag i alla fall piggnade till när jag kom ut i kylan på väg till bussen.

Jag sov i över två timmar efter maten. Jag drömde om mamma, Victor, farfar, katter och badmintonracket. Ikväll ska jag komma i säng tidigt, så länge inga komplikationer uppstår igen. Wish me luck!


Sista hemtentan

Nu är jag inne på slutspurten för den här Psykologi-kursen! Håller på med den sista hemtentan nu som handlar om socialpsykologi. Man får välja ut två problemområden och mitt första är varför man gillar vissa personer mer än andra. Trots att det inte är särskilt kul att sitta och skriva så är det trots allt väldigt intressant. Jag får hoppas på att det blir bra sedan och att ett G hamnar på pappret. Håll tummarna för mig!

Ciao!

What's normal?

Har suttit och snackat med Helenus på msn hela kvällen, och Lars låt "Normal" som det upprepande gånger sjunges "What's normal?" i, får för mig en ännu större betydelse. Jag vet att normal är i alla fall inte är definitionen på mig och Helen. Och tur är väl det! För annars skulle jag inte ha fått alla dessa skrattanfall som jag haft ikväll, och jag gör mig beredd på ett samtal från hyresvärden som ringer angående klagomål från grannarna som inte kunnat sova på grund av allt mitt skratt.

Men men. Ett gott skratt förlänger livet, och girls just wanna have fun, eller hur, Helen? ;)


Bild från i somras, då vi heller inte var normala.

KRASCH!

Jag hörde precis ett glas krascha sönder i någon lägenhet bredvid. Haha! Jag väntade på ett "MEN VAD FAN", men det kom aldrig. Antingen svär inte människan eller så är lägenheterna svärordsisolerade.

Ciao.

Info om dagen (och natten)

Dålig uppdatering, jag vet.

Idag har jag letat utbildningar och har ångrat och slutligen bestämt mig för 50e gången att jag SKA söka till utbildningen i Södertälje. Den socialpedagogiska ledarutbilndingen, alltså. Har även haft mail-kontakt med min mentor från gymnasiet angående vissa APU-omödömen som jag nu ska få skickade till mig, och som jag sedan kan skicka in som meritgrejer.

Annars har jag idag (eller inatt) upptäckt en helt ny sida av mig. Jag surfade runt på facebook, såg en sak som förmodligen skulle fått mig att gråta och känna mig värdelös om det hade varit som vanligt, istället blev jag arg och grymt irriterad och satt och skällde högt på datorn. Jag är stolt över mig själv.

Får inte glömma att jag pluggat. Duktigt!

Inrednings-freak

Nu är jag tillbaka i min lilla etta i Kalmar. Jag hade nästan glömt hur det känns att vara här, men nu känns allt som vanligt igen. Eller, nästan, för allt är nämligen inte som vanligt här inne. Jag har införskaffat mig en hylla till badrummet och även ett bord till soffan som även agerar matbord. Det är ett rött, äggformat bord med svarta ben som jag hittade på IKEAS barnavdelning och som jag älskar! Bordet som tidigare endast agerade soffbord var ett vitt, litet fyrkantigt bord som nu istället agerar keyboard-bord.

Det som är så bra med det här nya bordet är att det passar bra när man sitter i soffan och även när man sitter på en vanlig stol! Alltså kan flera personer sitta vid det utan att behöva trängas (inte så mycket i alla fall) och det finnt gott om plats för att ställa saker på det. Tidigare har jag suttit vid mitt skrivbord och ätit mat framför datorn, vilket har fungerat men, jag föredrar självklart detta.

Imorgon ska jag ta mig en tur till stan. Jag ska kolla om jag kan hitta några fina väggdekorer. En vägg här i lägenheten ser så oerhört tom och tråkig ut att jag nästan blir galen på den. Funderar även på att fixa en matta (som jag faktiskt inte äger någon än), eftersom jag insåg att det såg väldigt tomt ut på golvet på vissa ställen. Ja, som ni hör har jag funderat och haft att göra mycket med min lägenhet idag. Men det är väl så det blir, när man har varit borta länge och när man kommer tillbaka har man nya saker att inreda med, klart man blir lite inrednings-freakad.

Förutom min nuvarande lägenhets-mani vill jag hälsa grattis till min vän Sanna som fyller tjugo idag; GRATTIS!


RSS 2.0