---

Jag gör snart något drastiskt.

Min smsande bror

Victors mest använda ord i SMS!

Fyra - i - topp!

1. Rags

2. Ok

3. Ne

4. Ja

Han är så mångordig min bror.

Diskussionsdelen - min passion

Mitt arbete blev plötsligt väldigt ambitiöst då jag kom till diskussionsdelen.

Jag tänker för mycket som vanligt.


Idioten pluggar

Jag mår väldigt illa denna dag och denna dag spenderas därför hemma. Jag håller på att försöka få färdigt mitt samhäll b arbete. Det går sådär, men snart är jag klar.

Visste ni förresten, att jag är en idiot?


Samhäll B I Don't Care

Mitt Samhäll B - arbete går rent ut sagt åt helvete. Av någon dum anledning sitter jag mest och skrattar åt det. Jag kan inte bry mig mindre och får faktiskt skylla mig själv lite, eftersom jag inte varit överseriös med detta någon gång, trots att det kanske har verkat så från vissa håll ibland. Jag ser just nu ingen anledning till att försöka anstränga mig eftersom jag ändå inte kan få högre än G i betyg.

Jag skrev i början på året att jag ville ha BRA betyg när jag tog studenten - får helt enkelt se hur det blir med den saken. Jag tror att det rent allmänt gått ganska bra. Jag är ganska nyfiken på vad jag får för betyg på mitt projektarbete - känns som det kan ha gå hur som helst. Fick i alla fall reda på idag att jag har högre än G i Människor i behov av stöd, om det är VG eller MVG är dock en gåta - även om jag har mina aningar om att jag ligger precis där emellan. Precis som vanligt. Jag tror många lärare haft väldiga problem med vad de ska sätta för betyg på mig, eftersom jag i de flesta fallen alltid hänger mellan två betyg. Lärare har säkert problem med att sätta betyg på elever över huvud taget, något som en lärare till mig även sa idag. Jag kan tänka mig att det är svårt. Men visst är det bättre att sätta det högre betyget om man velar? Tycker jag i alla fall (hihi). Det ökar ju på självförtroendet rejält, och det är bra!

Tänk om mitt arbete kunde flyta på lika bra som ett blogginlägg? Drömma kan man ju alltid!

Projicering... typ

Jag känner mig lite elak.

Idag efter skolan gick jag, Helen och Emelie skrattandes påväg till bussen. Emelie utbrast plötsligt: "Tänk, nu går vi här och skrattar, om ett tag kanske vi inte ses på jättelänge". Den meningen slog mig bara mer och mer om hur mycket ångest jag faktiskt har för att allt ska ta slut. På bussen sedan satt jag och tänkte en massa på detta och det hela slutade med att jag började skriva världens längsta sms som jag skickade både till Helen och Emelie. Jag skrev att utan dem hade min gymnasietid aldrig blivit så bra, att alla tråkiga lektioner vi haft faktiskt varit ganska roliga tack vare alla skrattanfall vi haft och en massa, massa annat. Jag tror jag lyckats få dem att inte känna någon större längtan till studenten som de tidigare gjort.

Jag fick ett långt svar av Emelie där hon beskrev att mitt sms både fick henne att skratta och känna ett obehag i magen. Hon frågade även sig själv om hon fortfarande ville ta studenten. Helen ringde mig och grät. Vad har jag gjort? De har i alla verkligen börjat förstå hur jag känt en längre tid, frågan är om det är bra eller ej. Jag vill inte att de ska må dåligt.

Historian i tvåan var rena mardrömmen, tyckte man då, nu såhär i efterhand var de lektionerna ganska roliga. Eftersom vi tre alltid snackade om annat och alltid börja skratta så kan man inte säga att de var så tråkiga egentligen. Likadant är det med miljöpolitiken som vi läser i år. Herregud vad jag har skrattat de lektionerna! Trots att vi varje gång innan lektionens början säger allt annat än positiva saker om den så har vi ändå så fruktansvärt roligt. Vi är allt annat än seriösa och pratar om allt annat som har med miljöpoltik att göra, eller vi säger något om det som leder in till något annat som är mindre seriöst. Vi sitter där, längst bak och fnittrar för oss själva och har det så bra, egentligen.

Det finns så mycket att skriva. Jag lovar att, festar jag inte kvällen innan studenten så kommer jag att skriva ett riktigt långt inlägg. Känslorna kommer att flöda då.

Önska kostar ingenting...

En gång när jag var i Kalmar på klassresa, tror jag gick i fyran, så fanns det en önskebrunn utanför slottet, har jag för mig, där jag och mina klasskamrater kastade i mynt och önskade oss saker. Jag mminns att jag önskade att jag skulle få en marabou chokladkaka när jag kom hem.

Det är rätt weird hur ens syn kan ändras. Idag hade jag nog inte önskat mig en chokladkaka (om jag inte var riktigt jäääävla desperat), utan hade säkert inriktat mig på mer "allvarligare" saker. Om jag ens skulle önska.

Jaja.


Okontrollerbart

Är det någon som faktiskt förstår hur svårt det är?

Jag hatar att behöva ha en känsla av att någon drar i mina lungor, känna hjärtat slå trippelvolter och nästan bli helt galen.

Daim och cirkus

Jag tröståt precis en daimglass.

Vid samma tillfälle slog mitt hjärta volter som om det tränade inför en cirkus.

Livsuppdatering

Jag är trött som en idiot.

Helgen har ägnats åt mycket släktträffar. I fredags var jag hos min moster i hennes nya lägenhet. Där var även min minsta kusiner som hade enormt kul med min mobil. De spelade spel och "skrev brev" (sms) till Victor, bland annat. Min näst yngsta kusin, som blir fyra år, satt bredvid mig i soffan och pratade med mig. Samtidigt pratade pappa min med morbror om massa saker (säkert sjukt ointressanta grejor).

Min kusin utbrast plötsligt i en viskande ton: "Emma, vet du vad Thomas (min pappa) sa?"

Jag: "Nej?"

Min kusin: "Han sa FAN!"

Hon fnissade lite och tyckte det var extremt roligt. Hon tillade även att "mamma och pappa blir jättearga om man säger så". Tänk, va!

Igår firades min faster som fyllt 50. Vi satt ute i solen och åt otroligt god mat som någon människa från Texas(?) tillagade. Det var sallader, bröd, ostar, pajer, med mera som förrät. Sedan blev det wok och potatisgratäng och en underbar kyckling med en bearnaisesås som var farligt god. Jag var ganska mätt och god sedan.

Idag var det inte lika mycket släktträffar. Var och glodde på brorsans fotbollsmatch mitt på på dagen under en stekande sol. Det var lagets första seriematch på elvamannaplan, och det gick väl ganska bra! De låg under med 3-0 ända fram till de sista tio minuterna, tror jag, efter de gjorde även de tre mål och matchen slutade oavgjord. Härligt att se! Senare på eftermiddagen blev det att dra till dansen inför balen, så ja, lite släktträff blev det ju allt ;). Och nu sitter jag alltså här trött och utsliten.

I början av veckan blir det skrivning av uppsats som gäller. Är halvt motiverad men som sagt, jag ska försöka njuta. Alla "måste-göra-saker" inom skolan börjar sakta bli färre och färre och jag blir mer ångestfylld. Jag tror det är cirka 25 skoldagar kvar nu bara. Hemskt, hemskt, hemskt.

Ja, det blev lite livsuppdatering nu såhär efter en liten bloggtorka.

---

Jag bryter snart ihop.

Ingen fattar igen

Känslan var som om den vore från en annan planet.

Jag tror jag bor på den planeten.

Ingen fattar någonting. Ingen behöver fatta någonting. Hoho.


Glädjen och sorgen över inlämningen

Jag känner mig väldigt glad för tillfället. Är dock väldigt trött efter en intensiv kväll tillsammans med min projektrapport, men såhär i slutändan känns det värt det, helt klart. Somnade, ifall ni inte redan listat ut det, ganska så snabbt igår. Tog mig även en tupplur på bussen, vilket var välbehövligt. Vaknade dock till ibland av att det högg till i magen, himla skit! Nu sitter jag här och mår illa som bara den. Jag önskar att jag hade haft med mig mina tabletter.

Idag blir det hur som helst INGET pluggande. Jag ska ta det lugnt för första gången på ett ganska bra tag nu. Jag ska bara slappa när jag kommer hem och ingenting annat. Tänker börja med att äta mat och om jag hinner hem se; se på "Sex and the City", sedan blir det "Grey's Anatomy" och sedan får jag se vad som hittas på.

Trots att jag är oerhört lättad över att projektrapporten är inlämnad, kan jag inte låta bli att få lite ångest. Det betyder trots allt att det närmas sig studenten alltmer och jag har mer ångest över det än någonsin. Jag vill verkligen inte just nu. Det är ändå bra som det är så orka sluta! Alla blivande studenter kommer vilja strypa mig när jag skriver det här: men jag önskar att det var ett år till på gymnasiet. Ni bloggläsare kommer att få stå ut med detta tjat ett bra tag framöver, en varning, bara!

Just nu sitter jag på biblioteket och borde skriva på min rapport om rasism. Men jag orkar inte riktigt vara duktig idag.


DONE DONE DONE

Efter sex timmars intensivt arbete är jag äntligen klar!

Min projektrapport är färdigskriven och jag skulle kunna spy på den om jag inte jobbat så förbaskat hårt med den! Sedan halv sex ikväll har jag suttit och skrivit och nu är den ivägmailad till min handledare.

Nu ska jag äta, sedan ska jag sova, så sjukt trött som jag är nu! Ni kan ju tänka er själva. Hehe.

GODNATT!


Complicated Life

Det är konstigt hur svårt det kan vara, hur hårt och jobbigt det kan kännas och hur hemskt det kan kännas när man bara kan göra så lite när det finns så mycket att göra.

It's complicated.

Emma - stand-up

Min lärare sa att jag skulle kunna bli någon typ av stand-up, föredragshållare. Det verkar vara min grej.

Har gjort fel val, trots allt?

BAD

Fy på mig, så dåligt jag uppdaterat!

Markoolio

Nawal och jag har lagt ner tidsmaskins-grejen på grund av rädsla. Vi hittade någon som år 2000 sa sig komma från 2036, några månader senare sa han att han skulle åka tillbaka till sin tid och efter det har han aldrig hörts av. Scary shit.

Anyway. Var som sagt i Västervik idag hos Joanna. Mycket trevligt. Vet ni vilken artist som är den bästa att lyssna på när man kör bil? Markoolio! Haha! Jag var storförtjust i hans musik när jag var liten och har börjat lyssna lite smått på honom nu igen. Av någon lustig anledning kan jag texten till nästan varenda låt, trots att jag inte lyssnat på honom på flera år. Det är som att de sitter i ryggmärgen. De bästa låtarna är helt klart Rashan 2, en BMW-låt som är sjukt rolig och Rocka på! Jag sitter och sjunger väldigt ljudligt i bilen för mig själv och kan garantera att det låter för jävligt, men det ska det göra. Hehe. Mycket roligare så.

Nejfy. Jag är dödstrött.

Tidsmaskinsbyggare

Det blev ingen fotboll för mig idag. Klockan nio när jag vaknade i morse kände jag bara ett stort "NEJ!" inom mig. Jag ville inte för mitt liv gå upp. Så jag får kolla in dem när de spelar en annan dag.

Nu känner jag mig pigg, i alla fall! Det blir god mat hemma idag, solen skiner, jag ska köra bil till Västervik med hööög musik och där träffa Joanna, som sagt. Tjoho! Bra dag. Hade kunnat vara ännu bättre om jag hade kunnat träffa Emelie och Helen ikväll som tidigare var halvt planerat, men det får bli en annan dag.

Visste ni förresten att det faktiskt är möjligt att resa bakåt i tiden? Både jag och mig vän Nawal har lite ångest för studenten så vi funderar starkt på att bygga en tidsmaskin. Jag sökte runt lite på google och hittade en sajt där det stod att 1988 så kom forskare fram till att man skulle kunna resa i tiden via maskhål (inte sådana som maskarna gräver i jorden hemma i landet). YEY, tänkte jag! Men sedan läste jag vidare, för att göra ett sådant maskhål behövs det en massa, massa energi och någon sorts "exotisk materia" som forskare inte har någon aning om vart man kan få tag på eller om det ens finns. Jag ska göra vidare forskningar och komma fram till vart man kan hitta det. Einstein hade även teorier om att det går, och om hans matematiska formler stämmer så ska det fungera. Problemet då är att jag aldrig någonsin kommer att förstå mig på matematiska formler. Om jag någonsin kan lyckas åka tillbaka i tiden kanske jag kan se till att ändra det?

Jaja. Min mamma började prata om vad vi ska ha för mat på studentdagen. Är det så nära att man måste planera det nu? My god.

Big step inom designen

Well, jag har lyckats ändra texten i mina blogginlägg - BIG step! Har suttit och exprimenterat lite med färgerna också, men har inte hittat något som gör mig helt nöjd. Jag gillar det röda och vita, men vill ändå göra om det... på något. Jaja. Det är inte det viktagste! Det viktigaste är att jag skriver bra och roliga inlägg ;) Jag ser att det varit lite halv-deppiga nu ett tag och det får man väl ta och ändra på snart!

Nu måste jag ta ut mina linser.

Pluggisdag

Trots att solen skinit något otroligt även idag, har jag inte varit ute. Jag har suttit inne vid datorn hela dagen och bråkat med mitt projektarbete. Jag börjar bli rejält trött på det (jag vet, jag vet, jag borde njuta...). Det är skönt att det snart är inlämnat. Annat som jag hunnit med idag är att ha pratat i telefon med Nawal och... ja. Det var visst inte så mycket mer! Eller jo. Ätit tacos. Men det var på kvällen då jag lagt ner allt plugg så det räknas knappt.

Imorgon har jag tänkt dra och se på fotboll! När brorsan spelar, bara för att ser hur laget klarar sig utan mig. Jag ser fram emot det. Senare på eftermiddagen drar jag iväg till Joanna för att hon fyller år. Ska tydligen sjungas Singstar, så nu ska min kråk-röst få höras in public, men det kan alltid vara trevligt. Sedan ska vi dra och äta. Trevligt! Hon sa att jag fick komma festklädd, om jag ville. Hehe. Ja, man får väl se vad som hittas i garderoben. Jag kan inte riktigt bestämma mig.

I övrigt har jag mått sådär idag. En sådan där dålig dag igen. Varit allmänt ledsen och irriterad. Men, men. Det går väl över förhoppningsvis.

Nergrävd

Jag har grävt ner mig totalt och en spade är inte tillräckligt - det som behövs är en grävskopa.

Världsligt problem

Jahapp. Då ska man bara orka resa på sig och dra till sängen.

Det är lika probleamtiskt varenda gång. Håller jag på att bli gammal?

Jag tänkte skriva säng-problem som rubrik... sedan kom jag på att det kan tolkas på olika sätt, höhö.

Ingen ska förstå

Det är inte alls kul längre, inte för att det någonsin varit det, men nu är det bara... gah! Jag blir så trött, irriterad och sjukt ledsen, inte på dig, men på situationen. Vad ska man komma med, egentligen? Vad ska man göra? Det känns odugligt, jag känner mig oduglig.

Jag vill inte att det ska vara på det här sättet, jag vill att det ska vara bra, att det bara är en sådan där hemsk mardröm man till slut vaknar ifrån och andas ut för att det inte var på riktigt. Men jag vet att det inte är det, jag vet att detta är verkligheten och jag hatar att behöva acceptera den.

Jag kommer tjuta sönder mig då allt händer. Kvällen innan kommer vara förjävlig, jag kommer inte sova ett skvatt utan bara vara förtvivlad och rädd. Rädd för att jag aldrig mer ska få se dig igen.

Ingen förstår någonting. Ingen behöver förstå någonting.


Kamelont

Jag har ännu en gång lyckats ha en visningsbild som smälter in bättre än en kamelont i min blogg!

Bio

Nu är jag rätt så trött. Har precis kommit hem från Västervik, Emmelie och jag var och såg på bio där. "Män som hatar kvinnor". Riktigt bra, faktiskt! Spännande, komisk och lite äcklande, men bra! Bion var nästan överfylld med de tio pers som var där (hehe), vi hade gott att äta och killarna bakom oss visslade när vi anlände (ja, det gjorde dem faktiskt). Efter blev det en bilresa i mörket med spökhistorier och bra musik.

Underbar kväll!


Fyra bilder - fyra tusen ord

Yey! I'm back from the walk!

Det var skönt att promenera lite. Många säger att bilder säger mer än tusen ord... så här kommer cirka 4000 ord!



För er som inte riktigt hajjat än, SÅHÄR öde bor jag! Hur många ser traktorn allra längst bort?



Jag svängde vänster...



... IN TILL SKOGEN!!!



Sedan tog jag slut på batterierna. Undrar om det var jag eller trollen i skogen som drog mest energi från dem?


Sunshine Here I Come!

Jo. Jag går ut ett tag. Kan inte låta bli!

Ännu mer aktivitetsfylld morgon

Vad skönt det känns! Är precis hemkommen från Vimmerby där jag köpt presenter till personer som fyller år inom kort. Jag blir alltid så sjukt okreativ när det gäller presenter, men jag hoppas de blir nöjda. Det var farfar som jag och Victor hängde på till Vimmerby. Han skulle klippa sig och hämta ut sina sommardäck. Min farfar är rolig, han berättade roliga saker och bjöd mig och Victor på fika. Det var trevligt, trevligt!

Funderar på att dra ut ett slag. Om jag orkar. Victor har köpt en ny fotboll så jag kanske kan hjälpa till att sparka sönder den lite. Jag är ju så sjukt duktig på fotboll (eller inte). Fast, jag lärde mig allt lite efter att ha varit tränare i två år, så jag är längre inte HELT oduglig, bara lite. Det är ju trots allt fint väder, invigde till och med min röda vårjacka för i år, mycket nice.

Nu ska jag kolla runt om det är några roliga bloggar som uppdaterats. Ciao!

Desperate Emma

Jag är nog en aning desperat, kanske rentav patetiskt, men vad gör man inte?

Jag köper dock inget årskort, för så... lågt ska jag ej sjunka.

Ingen fattar någonting. Ingen behöver heller fatta någonting.

Haha.

Det okända har en dålig GPS

Jag blir seriöst knäpp. Min mage har aldrig gjort såhär ont innan! Gah. Jag hoppas det går över lite till imorgon, för orka sitta såhär en dag till!

Sitter och lyssnar på Lars, vilket var ganska så länge sedan sist nu, faktiskt. Jag kommer alltid i någon underlig, men fin, stämmning i hans musik. Jag vet inte vad som gör det, om det är melodin, gitarrspelet, rösten eller texten. Kanske en blandning. Bra är det i alla fall, förmodligen släpper han sin första singel redan i maj. Gissa vem som kommer köpa? Hehe. Lars är bra!

Innan jag hamnade här så satt jag och glodde på "Det okända", det där spök-programmet ni vet, där något medium får komma till hus där det spökar och "rena" dem eller vad de nu ska jag göra. Jag tror helt och fullt på att spöken, eller hur man nu ska uttrycka det, finns. Däremot tror jag inte på allt som sägs om det. Detta program var det sista för säsongen, och var därför lite extra spökligt och dramatiskt. Det handlade om något hus, där folk kunde övernatta, som det spökade något hemskt i. Tydligen var det ett av de mest hemsökta husen i Sverige. Anyway. När mediumet hade varit där och teve-teamet skulle dra hem (alla åkte i samma bil), så började GPS:en i bilen dumma sig. Det var mörkt och det snöade, och GPS:en drog dem in på alla möjliga småvägar och till slut hamnade dem i ett dike. Jag antar att de lyckades ta sig upp för VIPS så råkade de hamna vid det där spökhuset igen. Då säger en av dem: "Vi har inget annat val, vi MÅSTE övernatta här." En annan säger: "Det är som att huset vill att vi ska vara här!"

Jag säger bara: MEN VISST! Det är så uppgjort så jag nästan spyr. Herregud, det finns väl VÄGSKYLTAR att följa, och ni åkte väl antagligen samma väg när ni åkte dit, så då kanske ni borde fattat att ni inte skulle lytt GPS:en när den ledde er in på alla dessa läskiga småvägar. Gah.

När de sedan var i huset var det ingen som ville sova. Så de satt och babblade, berättade om övernaturliga ting de upplevt tidigare. Mitt i samtalet hördes ibland ljud, typ dunsar eller något. De var helt övertygande om att det var ett spöke. För de utslöt nämligen att det kunde vara plogbilen eller någon gren som slog mot ett fönster; "efter att inte kunna hitta någon naturlig förklaraing till det hela så är vi övertygade om att det är något övernaturligt som pågår". Jaja. I huset jag bor knakar det jämt i golven och mitt element låter ibland som om det skulle sitta någon filur där inne och skrika. Jag tror inte att det spökar för det.

Det fanns säkert spöken i det huset. Men de visade sig nog inte den kvällen de var där. Trallala.

Nu ska jag fortsätta lyssna på Lars.

Dumma mage

Blir ingen dans för mig idag. Min mage känns som den ska gå under, typ. Att det aldrig blir bra!

Aktivitetsfylld morgon.

Klockan är tolv och jag har på en timme hunnit med att sms med fyra personer och pratat med Helen i telefon två gånger. Något pluggande har inte hunnits med än. Får se om jag sätter igång snart. Senare idag ska jag iväg på dansträning till balen. Jag ska köra min farmor och farfars bil, en bil som är helt utan radio och cd-spelare. Jag kommer dö av tråkighet. Men det får gå.

Helen skulle ringa mig igen så jag får väl vara beredd på det nu. Ciao!


Kalle Anka och Helen

Jag sitter och snackar lite med Helen på msn just nu. Helen är en sådan där person som garvar ofta över allt som går att garva åt. Jag kanske inte är helt olik henne, men hon är mer ett extremfall, om man säger så.

Anyway. Plötsligt i msn-konversationen som vi hade nu så skickar hon en ful figur som garvar. Jag skrev: "du garvar som vanligt xD". Helen: "jupp". Jag skrev därefter att jag kunde tro det och då skickar hon Kalle som ligger och asgarvar, en smiley som hon oftar skickar när hon garvar... alltså väldigt ofta. Jag skrev då: "Du och Kalle kan bli bästisar. För varje gång jag ser Kalle (på msn, då) så skrattar han. Det är likadant med dig".

Jag är finurlig.

Not a designer

Jag får helt enkelt erkänna: jag kan inte göra mig en rolig design till denna blogg. Har suttit och försökt ett tag nu men jag blir bara irriterad på alla koder och skit. Blä. Jaja. Det finns förmodligen andra saker som jag är bättre på här i världen, får jag hoppas på, i alla fall. Tjohej.

Jag har gjort det, min framtid ligger i studeras händer...

Jag har återkommit från två timmars underbart tevetittande, dubbelavsnitt med Desperate Housewives borde det allt vara oftare!

För att prata om något viktigare (japp, något som är viktigare än Desperate Housewives, believe it or not): JAG HAR SÖKT UTBILDNINGAR TILL HÖSTEN! Pust, stön och stånk! Erkänn att ni people blir övernyfikna? Hehe. Jag kan vara vänlig att berätta, här kommer de jag sökt, i den ordning jag helst vill ha dem:

1. Socialpedagog, Varberg

2. Socialpedagog, Västervik

3. Beteendevetenskaplig grundkurs, Linköping

4. Psykolig, grundkurs, Kalmar.

5. Psykologi, grundkurs, Linköping

6. Psykologi, grundkurs, Växjö

7. Pedagogisk grundkurs, Linköping

8. Sociologi, grundkurs, Kalmar

9. Sociologi, grundkurs, Linköping

10. Socilogi, grundkurs, Växjö

Sofie, kanske bor vi i samma kommun igen. Hehe. För er som inte riktigt get it så är alla utom de två första kurser. Den beteendevetenskapliga är på ett år, de andra på ett halvår år. Anledningen till att jag sökt 8000 kurser är för att jag inte är helt säker på ifall jag kommer in på min Socialpedagogutbildning, däremot är jag ganska säker på att jag vill bli det, så jag läser lite kurser i så fall som jag kan ha till nytta av plus att de verkar väldigt intressanta.

Trots att jag känner mig säker så kan jag ändå inte sluta fråga mig själv om jag gör rätt. Men, orka. Det löser sig. Jag är så trött att jag kan spy på detta, och just nu faller en väldigt lättnad över mig att jag äntligen fått detta gjort. Jag hatar dock att det närmar sig studenten mer och mer, för jag får ångest för den bara mer och mer. Jag vill ta studenten, men ändå inte. Blir inte klok på det på något sätt. Usch. Jaja, det ordnar sig det också.

Nu ska jag försöka slappna av lite.

GAAH

Det känns bara... GAAAAH! Jag blir trött på att hela tiden tveka på vad jag ska göra i höst. Skit, skit, skit. Jag har valt alla utbildningar och satt dem i ordning på studera.nu. Allt som jag har med kan jag tänka mig att gå, absolut. Men gör jag rätt? Hur vet jag att det inte finns något annat som är bättre? Jag får panik, jag får verkligen panik! Det känns som jag ska sprängas eller något, får typ hjärtklappning.

Utbildningsplaner

Puh! Nej, jag stönar inte för att projektarbetet är jobbigt, jag har knappt lagt ner tid på det. Tiden har istället ägnats åt till att se över utbildnigar, sista anmälningsdagen är ju imorgon. Kan inte riktigt bestämma mig. Har haft tre telefonsamtal under denna tid - med csn, studera och med Helen. Hehe. Ja, här ligger man inte på latsidan. Helen har redan sökt... så skönt för henne! Men det löser sig... det gör det alltid.

Morgonaktuellt

Tjenamors! Eller godmorgon, passar bättre för min del!

Jag har precis lyckats ta mig ur sängen, ätit frukost (varm choklad, mums!) och borstat tändernda och allt det där. Nu tänkte jag försöka vara lite duktig, genom att jobba lite med mitt projektarbete. Måste börja med att skriva lite i loggboken, eftersom jag ligger lite efter i den. Sedan har jag tänkt gå igenom mina enkäter lite mer grundligt från mitt föredrag som jag höll förra veckan. Imorgon ska jag börja lite smått med projektrapporten. Usch, säger jag bara! Har varken lust eller ork. Jag tycker egentligen att man på ett lov ska slippa sådant här, men icke. Jag får helt enkelt trösta mig med att detta förmodligen är den sista veckan som är så intensiv. Skönt! Fast, självklart, lite deprimerande. Det närmar sig alltmer studenten. Jaja. Jag ska snart sätta igång, så fort jag läst lite bloggar och avslutat den här. Vilket jag tänkte göra nu!

Ciao!

Den själviska människan

Är människan en självisk varelse?

För några inlägg sedan skrev jag om att jag lätt blir orolig ifall mina vänner mår dåligt, och vill ofta stötta så mycket som det bara går. Jag skrev också att jag läst i min psykologibok från förra året att människor ofta begår goda gärningar för att få bra saker tillbaka. Jag funderade på då om det var därför jag reagerade som jag gör - för att få en massa tillbaka?

Det kanske är så att människan är en självisk varlelse, man vill få en massa tillbaka. Det kanske ligger i det undermedvetna. Min psykologilärare sa en gång att killar inte kommer med blommor och choklad för att vara romantiska och snälla, utan endast för att få sex. Är det så? Tänker det undermedvetna när man blir kär i någon, när man hamnar i ett förhållande: "Wiiie nu blir det en massa kramar, fina ord och mys till mig, som kommer få mig att bli jättelycklig". Till viss del, kanske. Självklart är det underbart med sådant, men är anledningen till att man, förmodligen, ger en massa sådant tillbaka, endast för att få det tillbaka åter? Inte för att man faktiskt älskar personen? Det låter både logiskt och sjukt i mina öron. Så elakt... Men ändå rätt, vad ska man säga? Ett förhållande handlar ju lite om att ge och ta, så visst stämmer det lite. Men, det jag menar, eller frågar om: är det endast för att man själv ska få en massa, egentligen? Har man ett förhållande för att inte känna sig ensam? Är syftet till jakten på den rätta endast för att få sina behov tillfredsställda?

Som det fallet jag tog upp med vännerna. Stöttar man sina vänner endast för att de ska säga: "åhhh du är så snäll, du finns alltid där, jag älskar dig, du är min bästa vän" eller gör man det verkligen för att man faktiskt bryr sig? Åker man iväg på en resa med sina vänner endast för att ha kul? Okej, det är kanske syftet att ha kul när man reser, men det jag menar är: åker man endast för att man själv ska ha det roligt? För att man ska få skratta? Få sina sociala behov tillfredsställda? Ens vänner kanske inte betyder någonting egentligen, utan man bara tror det. Det enda det handlar om är att man kanske kan prata med de människorna bra, man klickar och det gynnar en själv. Man slipper vara ensam, och det är egentligen det det handlar om. Man umgås inte med folk för att man gillar dem - utan för att slippa vara ensam.

Jag känner att jag börjar bli lite provocerande nu. Jag säger inte att jag verkligen TROR att det är såhär. Jag tänker bara. Jag hoppas inte att människan är så självisk.

Insnöad en solig dag

För er som undrar - ananaspajen brann inte upp, trots allt. Den var dessutom mycket god. Denna dag är kanske inte HELT dödsdömd, trots att det känns lite så. Idag är en sådandär dag då allt bara känns blä. Jag är inte på humör och tänker bara på en massa dumma saker som får mig både arg och ledsen. Jag antar att alla har sådana här dagar ibland, och jag antar att man måste ha sådana här dagar för att man ska kunna ha bra dagar också. Man måste även känna hur det är att ha dagar med en massa, massa plugg, för att kunna njuta av pluggfria dagar. Det är dagar som jag haft nu i påsk. Vilket alltså varit en bra påsk, hehe. Imorgon börjar pluggandet igen och jag ska försöka göra det intensivt så att jag kan få lite fritt i slutet av veckan. Det vore inte helt fel, inte alls.

Jag och brorsan har i vanlig ordning fått uppdraget i att laga mat nu i lovet. Katastrof. Jag sa till mina föräldrar att de kommer få äta äcklig mat hela veckan, men det accepterar dem av någon weird anledning. Det hade aldrig jag gjort. Äcklig mat är något av det värsta jag vet. Alltså är skolmaten förjävlig, som jag säkert nämnt någon gång tidigare. Förhoppningsvis är min och brorsans mat godare än den. Det vore ganska så tragiskt annars.

Bara för att jag pratar mat så börjar det lukta mat - nej det är inte något undermedvetet som dyker upp - tror det är pappa som fixar sin matsäck. Får jag hoppas på i alla fall. Vore lite läskigt ifall mitt undermedvetna visade sig så starkt. Det borde nog inte kallas undermedvetet då ens en gång. Hm. Om det ens är det undermedvetna jag ska prata om? Jaja. Jag känner att jag i denna soliga dag håller på att snöa in mig totalt nu i detta blogginlägg.

Jag skriver mer om en stund.

Dagen går utför

Det blev ingen bio ikväll. Känns lagom kul... Men den här dagen verkar gå utför i alla fall så det kanske var bäst så. Hade säkert krockat med någon stackars sate eller hamnat i ett dike.

Verkar dock bli ananaspaj till efterrätt idag. Ska vi slå vad om att den typ kommer brinna upp i ugnen eller något?

Smoothie?

Jag kanske ska följa Ellens råd och göra mig en smoothie... Eller ta ett glas kallt vatten. Jag har aldrig tidigare gjort smoothie och det lär säkert inte vara min starka sida - som allt annat som har med matlagning att göra. Inte för att det är så mycket matlagning i det, men att göra ett glas vatten är enklare och helt klart ett säkert kort. Vatten är alltid gott... om det inte är förorenat. Chansen är väl dock minimal. Hur som helst blir det kanske lite roligare att sitta ute då. Jaja. Vi får se hur jag gör. Tack för tipset, anyway!

Annandag påsk, en solig måndag!

Goder morgon!

Idag är det en sådan där solig dag igen. Härligt! Det är synd bara att jag inte pallar gå ut... Eller ja, jag kanske gör det sedan. Det är skönt ute men det är så fruktansvärt tråkigt. Vad ska man göra? Sola? Det klarar jag bara inte av. Sitta där och glo liksom. Gå promenad är också¨mindre kul, i alla fall här och helt själv.

Nej, nu ska jag vara lite positiv. Ska ta och kolla in vilka filmer som går på bion i Västervk denna vecka. Eftersom Emmelie och jag förmodligen ska dra dit någon kväll. Kom även nyss på att jag bör börja läsa i min bok från Svenska B, den är 600 sidor lång så det vore kanske på sin plats. Kanske blir den som jag sätter mig med ute sedan? Jaja, det märks! Brott och straff heter den, med mycket psykologi inblandat, om jag minns rätt. Då kanske den inte är så tråkig i alla fall, som den senaste boken var som vi läste från svenskan, nämligen Robinson Crouse. Jag förstår mig inte på den boken. Det som han gör mest där i boken är att gå runt på ön och tänka... Eller något. Sjukt tråkig.

Av någon weird anledning börjar min besöksstatistik här att öka. Det är dock trevligt, så hej till alla nya människor som hittat hit!

Stressade problem

Jag fick en kommentar om att jag hade fina färger på bloggen - tack så mycket! Hehe. Min design (om man nu kan kalla detta för design) är kanske inte så pjåkig i alla fall. Men ja, färgerna är fina. Det tycker jag också.

Funderar lite. Jag var hos skolläkaren för ett tag sedan för min mage och fick några tabletter utskrivna. Läkaren sa även att mina problem förmodligen, vilket inte gör mig förvånad, var stressrelaterade. Tabletterna jag fick har inte haft någon verkan direkt, och jag antar att min mage inte kan bli bättre om jag inte "slutar stressa"? Men hur lätt är det då, när jag har tusen grejer att göra i skolan samtidigt som jag tänker sönder hjärnan med en massa grejs? Hm. Jag behöver nog lugnande medel och sluta-tänka-tabletter, istället.

Jag tycker även att det för mig borde vara förbjudet att plugga nu. Ingen som håller med?

Leva i nuet

Jag försöker leva i nuet men kan inte låta bli att tänka på framtiden - trots att det gör ont.


Påskmat och spöken

Bad uppdatering! I know, men det är så ibland. Hehe. Hoppas ingen blir ledsen ;)

Igår blev jag bjuden på påskmiddag av min kära vän Helen hos hennes släktingar. Det var riktigt roligt med mycket skratt. Alla människor där var mycket trevliga och roliga. Var flera gånger då både Helen och jag höll på att avlida av skratt. Bland det roligaste var när de skulle försöka lista ut vart jag bor, vilket inte var det lättaste. Fast, jag förstår dem. Inte det lättaste att veta vart min skog ligger. Uppskrämd blev jag också! Det spökar i det huset och jag höll seriöst på att gå under. Jag är inte typen som blir rädd, men fyfan. Det var hemskt. Vill inte berätta det som berättades och det som hände här i bloggen, eftersom jag inte känner de människorna där så jätteväl. Så ni får förbli nyfikna!

Jag körde även bil till Helen igår och sedan hem idag, utan några problem! Det är faktiskt ganska härligt att åka bil själv samtidigt som man lyssnar på bra musik. Igår var det dunka-dunka i solskenet som gällde och idag då det började skymma så var det lite mer lugn och avslappnad musik. Mamma var lite orolig och farmor ännu mer, men det var dem helt i onödan! Haha.

Nu är jag hungrig, i vanlig ordning! Så dags att rensa kylskåpet!

Trötter tänker på lovets aktiviteter

Gud, vad jag är trött! Jag sitter och gäspar så stort att man hade kunnat slänga in en stol i munnen på mig (jag ber er dock inte att prova). Det var nog tröttsamt för mig att köra bil, hehe. Funderar därför starkt på att äta något och sedan sova. Helt knasigt! Jag sover inte ens såhär tidigt när det är skola. Jaja. Tur man kommer i säng tidigt någon gång i alla fall.

Påsklov nu då. Ska man skrika tjoho då och vara glad? Hm, i så fall gör jag fel. Jag ser inte fram emot påsklovet särskilt mycket av den anledningen att jag måste plugga ganska mycket. Eller väldigt mycket. Lite böcker att läsa och en rapport att skriva. Jippi. Har dock bestämt mig för att inte göra något nu i påskhelgen, och det gör jag väl rätt i egentligen? Det är förbjudet att plugga nu vid firandet av Jesu uppståndelse eller vad allt det här egentligen handlar om, tycker jag. Lite kul kanske lovet blir dock. Två turer till Västervik är inplanderade. Ett biobesök tillsammans med Emmelie och den 18 blir det att fira Joanna. När jag tänker efter är min fredag också, eller kanske, inplanerad med att dra till Harrys med Emelie och Helen. Trevligt, trevligt. Har en känsla av att lovet kommer att gå fort, vilket jag också hoppas. Jag har ju sagt att jag ska ta vara på de skoldagar som är kvar innan studenten - och då kommer ett lov och stör! Illa, illa, illa.

Nej. Nu ska jag leta fram något gottis att stoppa i munnen. Ciao!

raggarrunda

Idag var det premiär med att köra utan mamma eller körskollärare! Jag och Emmelie drog en raggarrunda till Hultsfred, hälsade på Greger där och drog sedan till Vimmerby och handlade lite glass och lekte spioner. Har haft det sjukt roligt! Trots att det kändes knasigt att köra helt själv! Jag kände mig nästan lite olaglig när jag körde iväg, en konstig känsla. Men sjukt roligt var det.

Här kommer lite bilder:



Med solen i ögonen och glädjen på topp!



STOLT bilförare!



Emmelie - en riktig snygging! ;) And she's MY cousin!

Till den person jag är idag

Jag kanske är tjatig, men jag bryr mig inte. Det enda som rör sig i mina tankar just nu är att jag snart börjar ett nytt liv, typ. Eller vad man ska kalla det. Jag börjar tänka tillbaka på när jag började gymnasiet och det känns som det inte var alls länge sedan. Mycket har dock förändrats, så otroligt mycket.

Jag har förändrats. Det insåg jag idag, eller förändrats är fel ord, utvecklats, är mer lämpligt. Efter skolan idag stötte jag på en gammal vän som jag tidigare stått väldigt nära och umgicks med väldigt mycket förr, men som jag inte pratat med på jag vet inte hur länge nu. Vi stod och pratade en stund, och det kändes helt annorlunda. Hon var som hon alltid ha varit, enligt mig. Jag såg inte mycket förändringar. Utan det var jag som kände mig annorlunda, jag kände mig äldre. Jag har förändrats sedan jag snackade med henne. Jag pratar på ett annat sätt nu och jag pratar mer. Det var konstigt. Väldigt konstigt. Det är ett år sedan jag snackade med henne sist, när jag tänker efter. Och innan det hade det också gått ett år. På två, tre år har jag nog utvecklats ganska mycket. Under min gymnasietid har det hänt mycket. Båda bra och dåliga saker.

Jag snackade med Emelie på msn förut och vi pratade lite smått om hur snabbt gymnasietiden gått, och det slog mig att högstadiet, som också var på tre år, inte alls, inte överhuvd taget kändes som det gick så fort som gymnasiet har gjort. Mycket beror nog på att jag verkligen hatade högstadiet. Usch, jag får ont i magen av att bara tänka på det, jag skulle inte gå om det för tio miljoner kronor. Jag trivdes inte alls, kände mig utstött som bara den i klassen och de flesta ämnen hatade jag mer än vad jag hatar att paddla kanot. Ja, jag skulle hellre paddla kanot en hel dag än att gå en dag på högstadiet igen. Och jag har halvt fobi för kanoter. På högstadiet var jag en tönt, klassen såg mig som det i alla fall, så som jag upplevde det. De kunde inte sitta vid samma bord som mig i matsalen, till exempel. Då var jag så feg att jag inte vågade säga emot heller. Hade det varit idag hade jag blivit förbannad tror jag. Jag var sjukt osäker på allt, jag säger inte att jag är helt tvärtom på den fronten nu, men då var det seriöst katastrof. Jag har tuffat till mig sedan dess, vilket är en himlans tur. Igår var jag ju på högstadiet och höll mitt föredrag för en nia, Johanna i min klass var med mig och lyssnade och efteråt snackade vi lite om hur hårt det egentligen är på högstadiet. Det går inte vara "konstig", för då får man ett rent helvete. Det är verkligen så. När jag gick där inne igår fick jag lite flashbacks ibland, känslor från den tiden kom tillbaka, och det var inga roliga känslor. Det kändes i magen, verkligen.

Av det att döma är jag extremt nöjd med min gymnasietid, trots vissa motgångar, men det är väl sådant som inte går att undvika. För att uppleva medgångar måste man ju även vara med om några motgångar. Gymnasiet har nog varit den bästa tiden hittills i mitt liv. Jag har haft det så roligt många gånger och har en hel drös med minnen att tänka tillbaka på. En del av mig kommer sedan alltid att sakna Vimmerby gymnasium och Barn och fritid, utan det hade jag inte blivit den jag är idag. Det är bara att konstatera.


Mjau



Här är Svarta katten och Rags liggandes under vårt staket. Kul liv.

En naiv tänkare

Mina lärare tycker nog att jag är fruktansvärt naiv.

Jag skriver om att människor borde strunta i att kriga och koncentrera sig på annat som kanske kan göra världen bättre, jag skriver om att jag har en förhoppning om att droger ska försvinna och jag skriver om att bakom en människa med psykopati finns en "riktig" människa, trots att jag vet att psykopati inte har någon behandling och att det nästan är omöjligt att se en "vanlig" människa där bakom. Om man vet att personen har psykopati, alltså. Usch. Jag tänker för mycket! Jag skriver just nu ett arbete om bland annat psykopati och mina egna tankar i den rapporten är snart mer än alla fakta jag har.

En lärare jag har skrev i ett omdöme en gång att jag är en "tänkare". Jag förstår vad han menar.

Save Tonight

Låten "Save Tonight" med Eagle-Eye Cherry är en av de låtarna som jag alltid tyckt om och det också väldigt länge. Kan jag ha varit sju år då jag hörde den första gången? Nu sitter jag här och lyssnar på den om och om igen och inser att det även var ett tag sedan jag spelade den på piano. Jag minns i ettan (på gymnasiet... my god, är det SÅ länge sedan?) då jag både spelade och SJÖNG denna för min musiklärare. Det är stort, jag sjöng för en annan människa. Den här låten beskriver även saker något otroligt bra just nu. En liknande situation som inom kort kanske kan uppstå, om man tolkar den på mitt sätt. För man tolkar ju texter och musik olika, tror jag.

Här kan ni lyssna på den: http://www.youtube.com/watch?v=dTa2Bzlbjv0


Du är vad du äter - enformigt

Tänk så trött man kan bli...

Jag satt och tittade på "Du är vad du äter". Har sett det tidigare då min pappa varit ett stort fan av det, och det har slagit mig ett antal gånger hur otroligt enformigt det där programmet är! Varenda gång så klagar offret (jag orkar inte hitta något annat uttryck som lämpar sig bättre) i början på hur äcklig maten är. Efter ett tag kommer offret in i rutinerna och det går bra ett tag. Efter ungefär halva programmet är offret olydig och smäller i sig en pizza eller något, och av en LUSTIG anledning så är Anna Skipper ALLTID i närheten och lyckas komma på offret. Efter det fixar hon något godare som offret kan äta och ändå vara nyttig, något som offret älskar. Sedan är allt frid och fröjd.

Usch!

The day

Svar till Madeleine (vem du nu är, heheheh): japp, bal är mycket spännande! Hoppas det går fort till den dagen du får ha det, hihi.

Slapp dag denna dag. Hade praktik på Vimarskolan. Har även hållit mitt föredrag för en nia idag vilket gick mycket bra! Fick fina kommentarer på min enkät som jag delade ut efteråt. Känns skönt! Jag tänkte för en stund sedan åka iväg in till Tuna för att se min brorsa spela träningsmatch, men sedan kom jag på att jag har chips hemma som blev över efter Emmelies och mitt firande från igår och att Grey's Anatomy börjar snart, vilket lät väldigt lockande. Det är så tråkigt väder idag dessutom. Så jag får kolla på en annan match någon annan dag, helt enkelt.

Hemma tidigt idag, dessutom! Fick skjuts av min faster tillsammans med kusinerna. Emmelie tappade en "Japp" inne på ICA när vi var där, på golvet då... Vi skyfflade undan den diskret under en av hyllorna. Haha! Vi är coola. Sofie kom dessutom hem idag, så det var mycket trevligt att träffa henne.

Jag känner att jag skriver alltför mycket och alltför otydligt just nu så jag får återkomma senare, haha.

Ciao!!!

Good day!

Vilken dag, haha! Jag måste berätta om den!

Den började som vanligt med att jag vaknade vid klockan sex, typ. Jag åt frukost, gjorde mig i ordning och cyklade i min ensamhet till bussen. Min bror var taskig idag och dissade mig och drog till tandläkaren i Oskarshamn istället. Anyway. Jag gick på bussen och möttes där av Emma och EMMELIE som varit sjuk ett tag nu, så det var kul att äntligen träffa på den tösen!

Vid strax efter åtta var jag inne i Vimmerby och då skulle jag ha en mini-körlektion innan min fruktande uppkörning! Till min lilla förskräckelse var det inte min vanliga körsskollärare jag skulle köra med, utan någon annan. Men det fick gå. Han sa till mig att han såg på min körning att jag skulle klara detta idag och han tyckte jag även backade "utormodentligt bra". Hm, jag höll kanske inte med HELT men visst, bara att ta åt sig! Min uppkörning sedan tyckte jag kändes, faktiskt, rätt så bra, trots att jag tvekade när jag åkte tillbaka till Vägverket för att få reda på mitt resultat. Och oj... vilken röra! Haha! Hon jag körde med sa först: "Ja, till helhet så är ju körningen godkänd..... det är några saker som jag funderar på dock." Det enda som hördes i mitt huvud då var: "Fan, fan, fan, fan, fan, fan..." och så vidare. Jag trodde helt seriöst att jag hade kuggat. Min uppkörningsmänniska började rita upp lite grejer på ett papper och jag försökte lyssna och vara engagerad. Hon pratade på, hon pratade på och hon pratade på... Jag höll på att gå under, fick panik inombords och, fy! Sedan sa hon: "Sedan när du kör nu då så är det det här pappret och ditt ID-kort som räknas som ditt körkort tillsvidare." Jag tittar på henne, sedan säger jag: "Har jag fått körkort?!?!?!" Hon: "Ja...? Jag sa ju att du var godkänd".

Vid det ögonblicket gjorde jag allt för att inte börja gråta (ja, jag är känslig), av glädje alltså. Jag satt och log och nickade och höll med om precis allt hon sa, typ haha. Sedan fick jag gå, och känslan var helt SJUK. Det var en riktig ÄNTLIGEN-känsla. Jag skickade därefter ett sms till mamma och bad henne ringa mig, vilket hon gjorde och jag grät och utbrast att jag hade klarat det samtidigt som även hon började gråta. Ja, det var lite kaos där ett tag. Haha. På väg bort från vägverket möttes jag av han som jag haft körlektion med, han erbjöd mig skjuts och jag tackade ja. Han berättade att han innan jag kört upp, tagit tag i min uppkörningsmänniska och sagt åt henne att: "tjejen du ska köra med nu kan köra, bara så du vet." Eller något liknnade. Haha, tack du!

Min klass var i Hagadal, simhallen i Hultsfred, idag, och jag var som ni kanske förstår inte med. Så medan jag väntade på att de skulle bada klart satt jag i biblioteket, och fick efter ett tag ett sms från min mentor: "Vi undrar hur det har gått med körkortet". Jag meddelade tillbaka att det gått bra och fick svaret: "Stort grattis från oss i badkläder!". Sedan fick jag även höra att hon ropat i simhallen att jag fått körkort. Så, ja, hela klassen visste om det sedan. Haha.

Detta firades bland annat med att jag och Emmelie köpte chips och cider från ICA som vi festade på i parken i Vimmerby. Underbart!



Efter det var det dansträning för balen och sedan kom jag hem till god mat! Lovely.


Och så var det min tur...

Jag borde egentligen aldrig mer sätta mig i en bil. För det har varit rent ut sagt ett helvete med att övningsköra och alla lektioner på trafikskolan. Jag har hatat det och verkligen längtat tills det varit över.

Nu är jag äntligen där. JAG HAR KÖÖÖÖÖÖRKORT!!!

Jag förstår det inte själv. Jag går runt och ler och jag grät av glädje när jag klivit ut ur bilen och tittade på lappen där det står att jag är godkänd.

Egentligen borde jag inte sätta mig mer i en bil, för att slippa påminnas om all skit. Men nu känner jag att jag måste det, för allt mitt kämpande ska utnyttjas!

Föredragsskrivning - del 3... och lite annan skit

Jag har lagt ner skrivandet nu. Har en del kvar men den fixar jag under dötiden som jag kommer ha i skolan imorgon. Det är kul när man väl kommer igång, och det blir nog kul att framföra det, trots att jag lär vara nervös innan. Nian jag ska till på onsdag har något känt ansikte. Nian jag ska till på måndagen efter påsklovet har ett mycket väl känt ansikte - nämligen min kusins ansikte. Mycket trevligt. Jag tackar förresten Sofie för den fina kommentaren ;)

Lång dag, idag! Har haft ont i magen (alla blir SÅ förvånade) hela dagen och känt mig deprimerad inför allt skolarbete som väntar. Samtidigt försöker jag ändå intala mig själv att jag ska njuta så länge jag är kvar där jag är. Det är krånligt. Jag längtar lite till den tiden då betygen är satta och det bara är att dra runt. Den tiden kan vara länge, tycker jag. På ett sätt känns det dock inte som det är långt kvar fram till dess och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.

Var även inne en liten sväng hos Syv idag. Som det ser ut nu blir det antingen en tvåårig Socialpedagogisk ledarutbildning på en folkhögskola i Södertälje eller så läser jag lite kurser för ett år, i Linköping, eller något. Jag söker till båda och får se om jag kommer in. Har för en tid också funderat på att söka till en Socialpedagog-utbildning i Varberg, men börjar tvivla lite. Eftersom kurserna verkar vara mycket mer intressanta på programmet i Södertälje så känns det mer lockande. Jag tror den är helt rätt för mig. Problemet är bara att jag måste upp dit den åttonde maj för en intervju och grejs. De går framförallt på lämpligheten där. Undrar om jag är lämplig? Uh, bara en massa krångel! Men, jag får ta det lugnt och andas, det ordnar sig.

Påsklovet ser jag fram emot men ändå inte. Lär bli hårdskrivining av rapporten till projektarbete och dåligt med tid till roliga saker. Usch, vad negativ jag verkar! Jag måste berätta något roligt... Typ, att min farbror skrev roliga meddelanden till mig på min Samhällslektion och att min bror är lite halvt lycklig över att han är med i mitt föredrag och att min svensklärare kom in till vårt klassrum idag och sa att hon hade satt MVG på cirka 17 stycken i klassen för det muntliga NP-framförandet. Vilka det är "presenteras" imorgon. Spännade.

Japp. Det blev ett positivt avslutande. Slutet gott, allting gott!

Föredragsskrivinging - del 2

En del av mitt föredrag. Det är viktigt med lite underhållning!

[...]Nu tänkte jag ställa en fråga, som jag egentligen kanske skulle ha ställt det första jag gjorde när jag klev in här; är bra ni bra på att lyssna när någon pratar? Ibland, kanske? Ja, så är det väl oftast. Många gånger kanske det är så, att man lyssnar ordentligt när någon berättar något intressant och när det är något tråkigt någon berättar om, så sitter man oftast och tittar i taket istället eller på klockan, kanske. Om jag ställer en till fråga, är det viktigt att vara bra på att lyssna? Lite svårt kanske - men ja, det är viktigt att lyssna! För tänk såhär. Du har varit med om något riktigt, riktigt spännande! Vi kan säga att du var på väg till en jättehäftig fest som du sett fram emot hela skolveckan. På vägen till den festen så möter du, låt oss säga, Anders Bagge, han i idoljuryn, ni vet, ni börjar snacka lite och du berättar att du är på väg till en fest och lite sådär. Han säger då: Ahmen du, häng med mig istället, jag har fest hemma hos mig och där vimlar det av en massa kändisar! Och du liksom: Aha!!! På festen där sedan så finns alla kändisar du kan tänka dig, Britney Spears, Måns Zelmerlöw, Marie Picasso, Justin Timberlake och Thomas DiLeva och alla de där. Hur som helst! På måndagen sedan så drar du hit till Vimar igen och du har sett fram emot det hela helgen, ja du har för en gångs skull sett fram emot måndagen, just för att nu ska du äntligen få berätta om kändisfesten du var på. Du är superladdad, verkligen. Du börjar berätta för dina kompisar med världens engagemang och de sitter så här: *ser extremt uttråkad ut*. Hur känner du dig då? Engagemanget och glädjen som fanns är plötsligt bortblåst kan jag tänka mig och du funderar på om du någonsin igen ska berätta något kul för dina vänner - när de ändå inte lyssnar.


Föredragsskrivning

Nu ska jag gräva ner mig i naturgodis och musik och skriva färdigt mitt föredrag som jag ska hålla för en nia på onsdag.

Jag hör av mig när jag är färdig. Eller tar en paus.

The Weekend

Ja, helgen har spenderats tillsammans med Helen som sagt. Från fredagen fram till idag. Igår var i Kalmar och hade det sköj. Som jag även skrev i förra inlägget har jag tänkt att bli lite aktivare med bilder här. Försöka i alla fall, jag lovar inget. Hehe.

Här kommer i alla fall några som togs i helgen!



Efter att vi gått av bussen som går till Helens hem, blev det en liten promenad i det vackra vädret. Det är sjukt att våren redan är här, men också sjukt underbart!




Helen på tåget på väg till Kalmar som var oerhört dåligt befolkat, men tur var nog det. Eftersom Helen och jag sällan är seriösa och skrattar dygnet runt.



Jag på tåget med solen i ögonen och ett hår med ovanligt mycket volym i.



"Har du tänkt på att de där bussarna påminner lite om... bin?" - Helen... vem annars?



I hamnen i Kalmar satt mina kompisar och solade ;D



Thahahahhahaha.

 

Det som inköptes! Min fina klänning som ska bli till studenten och en söt t-shirt. Helens syskon, som blir fyra och fem i år, sa till mig när de såg vad jag hade köpt: Emma, du borde ha både klänningen OCH t-shirten på studenten!

Ja, det kan diskuteras. Kul helg i alla fall. Nu är jag trött.

Kalmar

Igår spenderade jag dagen i Kalmar med mina kära vän Helen. Jag har köpt en studentklänning. Underbart!

Bilder kommer. Har tänkt börja bli lite flitigare med det!

Jag vill inte ta studenten

Jag känner verkligen att det är nära nu, med endast två månader och två dagar kvar. Glädjen som jag alltid trott skulle finnas där, är förvånansvärt inte det. Bara lite kanske. Det jag känner är mest ångest. Inte för att jag inte har några planer, för det är som tidigare sagt ganska bra planerat, utan för att jag är rädd för själva omställningen, att lämna klassen som jag gått tillsammans med i tre år och dem vänner som jag tidigare träffat varje dag kommer i framtiden bara att ske på loven om jag har tur. Min familj kommer vara långt borta och alla andra släktningar som står mig nära. Just nu vill jag inte ta studenten.

Jag vill att den här sista tiden ska gå långsamt. Jag vill hinna njuta av det som är kvar, låta verkligheten om att jag snart ska vara ifrån allt sjunka in och vara med dem jag bryr mig om så mycket jag bara kan. Det är nog inte förrän nu allt detta slagit mig. Detta är de sista två "normala" månaderna, efter det kommer allt nytt. Vissa personer kanske jag aldrig mer får se igen. Jag får trösta mig med att jag, förmodligen, inte är den enda som har lite ångest över detta. Min mentor har försökt förbereda sig hela vårterminen på att hon snart ska skiljas från klassen.

Under en väldigt lång tid har jag velat flytta från skogen, och det vill jag fortfarande. Men visst, jag kommer även att sakna skogen en del också, hur sjukt det än låter i mitt huvud. Det finns en massa minnen därifrån, minnen som jag är van vid att bli påmind om varje dag, något som kanske bara blir någon gång ibland om några månader. Jag kan knappt förstå att jag levt i snart 19 år och snart ska flytta hemifrån. Det är en sådan stor omställning, man är ju så fruktansvärt van vid att komma hem till skogen varje dag där det står mat på bordet och en massa katter ute på trappan. Det är liksom ingnott in i ryggmärgen, det finns inget annat liv än det.  Eller det gör det kanske, men det känns inte som det.

Som sagt, jag ska ta vara på varenda dag den här månaden, jag ska även försöka ta vara på de där extremt tråkiga lektionerna i skolan, hur jäkla svårt det än kommer att vara på vissa av dem. Men jag ska försöka, det kommer vara värt det. Jag har två månader och två dagar på mig.

Heartache - Amanda Jenssen

Vissa ord träffar för bra.

Well maybe it's too late to say I love you
But you know I'm, I'm always late
And maybe it's too late to say I need you
But then again I'll, I probably always will

Cause it's so hard to stay awake
So very hard to concentrate.
It's so hard to navigate
Where there's a heartache.

We've always been best friends
We played in the same band
I don't know why it hurts to
Hold your hand.
I've traded all my sense and logic for
All those
Silly love songs they play
On the radio.
I don't know why
Cause' I've heard them all before
Just like this, it's about a long lost kiss
And baby please, don't go
Away from me.

You said soon this would be past
No one will remember in a hundred years.
Learn, there's nothing that last
It's all just a waste of transparent tears.

But it's so hard to stay awake
Hard to just say it's great
It's hard to never break
With this heart, heartache

And I say:

The hell with my grades stand
And see if I care
Only go to school 'cause I know
You'll be there
I've traded all my future just to touch
All those
Silly love songs they play
On the radio
Still don't know why
'Cause I've heard them all before.
Just like this, it's about a long lost kiss
And baby please, please don't go
Away from me.

not good

Back on the ground.

Jag tänker alldeles för mycket.

happyhappyhappy

Vissa saker är fan meningen att de ska ske! HAHAH! :D

Äntligen en glad dag.

RSS 2.0