Min oduktiga dag

Idag har jag verkligen inte varit duktig. Inget pluggande alls. Jag kände mig däremot otroligt duktig i morse när jag verkligen TVINGAT mig upp ur sängen för att sedan dra till föreläsningen om forskningsmetodik som inte alls var rolig. Men det var det enda duktiga denna dag. När jag gjorde lasagne förut (jag provade ett nytt recepet) brände jag ostsåsen så hela lasagnen smakade blä. Nej, jag ska aldrig bli kock. Jag lyckades även skvätta ut en massa varm choklad på mitt soffbord. Jag hade ställt ner koppen, mjukt och försiktigt utan att spilla en droppe, och så stöter jag till bordet. Två gånger. Mitt bord är väldigt skört också, så minsta lilla petande och det har glidit två meter. Ungefär. Nej, jag har inte varit duktig idag.

Imorgon måste jag dock vara duktig. Då ska jag bestämma mig för vilken vetenskaplig artikel som är på ett idiotiskt, engelskt, akademiskt språk jag ska använda till seminariumet nästa vecka. Den måste vara intressant, annars kommer det ju gå åt skogen. Funderar på att ta något med aggressivt beteende hos tonåringar, jag tycker det är väldigt intressant. Faktiskt. Gjorde ett arbete om barn med aggressivt beteende i tvåan på gymnasiet, minns jag inte helt fel fick jag mvg på rapporten till den, så det borde ju vara ett gott tecken till att jag ska välja ett liknande ämne till denna artikel. Så får det bli.

Min dag ska heller inte avslutas duktigt. Istället för att gå och lägga mig som jag verkligen borde göra, ska jag vara olydig och glo på ett avsnitt med Grey's Anatomy. Eller två, kanske till och med. Inte helt fel. Något att äta måste jag också ha då. För jag är hungrig.

Vi hörs!

Bussar och försovningar

Åh, jag borde så gå och lägga mig nu. Har inte sovit ordentligt eller länge på ett par nätter nu känns det som. Har haft oerhört svårt med att somna in, så de senaste två dagarna har resulterat i kanske fem till sex timmars sömn, vilket är för lite för mig. Det märktes ganska väl i morse. Jag skulle ha gått upp tjugo i sju ungefär, men när klockan ringde var jag så trött att jag helt enkelt inte orkade gå upp. Så jag satte alarmet på mobilen. Den skulle blivit inställd på 6.52, men istället blev det 8.52. Hade det inte varit för att Sanna smsade mig kvart över sju, hade jag inte anlänt till artikelsöklektionen vi hade idag kvart över åtta.

Det grämer mig faktiskt en del att jag försov mig. Jag försover mig OTROLIGT sällan. Det är nästan så att jag kan räkna de gångerna på en hand. Jag menar, när jag bodde i skogen då gick det bara en buss tjugo över sju på morgonen, och hann man inte med den blev det ingen skola den dagen. Jag tror att den vetskapen bidrog en hel del till att jag sällan försov mig, och då var det kanske bara en kvart. Jag har faktiskt aldrig missat bussen till skolan. Är inte det värt en medalj så säg! Eller det har hänt en gång att jag inte kommit med den, men den gången räknas inte. Det var när jag gick i sexan, det var en ISKALL vintermorgon och bussen var väldigt försenad. Jag och kusinerna stod vid busshållsplatsen och vi höll verkligen på att frysa ihjäl. Så när bussen aldrig tycktes dyka upp gick vi hemåt. Det komiska var att när vi precis kommit innanför dörren så åkte bussen förbi. Väldigt försenad. Haha. Men det räknas inte, eller hur?

På tal om bussar. Jag har varit hos Sanna idag, vi har bakat, glott på Grey's Anatomy, varit ute och gått och glott på Idol. Jag tog bussen hem vid nio, men den bussen går inte ända hem till mig så jag fick hoppa av vid en busshållsplats där en buss som går nästan ända hem till mig skulle avgå 21.42. Jag var väl där vid fem i halv typ och hade verkligen ingen som helst lust att börja gå hem. Det var mörkt, iskallt och skulle ta över tjugo minuter att gå. Så jag gick in på McDonalds som ligger precis där, köpte mig en brownie, åt den och sedan gick jag ut till hållplatsen. Jag väntade. Och väntade. Samtidigt började jag att tänka på en massa minne från gymnasiet och satt och garvade för mig själv när jag tänkte på Helens och mina hyss vi hade under engelskalektionerna. Minuterna började efter ett tag att bli väldigt långa och det tycktes bli allt kallare och när klockan var kvart i kollade jag en extra gång om bussen verkligen skulle gå. Och en sådan idiot man är, en sådan typisk MISS, den bussen går endast på fredagar. Och idag är det liksom tisdag, så det var inte mycket annat än att börja röra på benen och gå hemåt. Isande kallt var det, men hade Sanna i telefonen som sällskap vilket gjorde det lättare. Jag klarade mig helskinad hem, om man bortser fram mina illröda händer som nästan var förfrysna och en bil som tutade på mig när jag kom och gick. Det var faktiskt läskigt.

Nej nu har jag skrivit alldels för länge. Som vanligt är inspirationen på topp när man borde sova. Hungrig blev jag också. Oerhört typiskt. Men om jag inte ska försova mig imorgon är det nog bäst att avsluta det här inlägget. Nu.

Godnatt!

Godkänd, what?!?!?

Jag är lite halvt chockad.

I fredags när vi hade den muntliga tentan så fick vi även göra ett kort kryss-test. Jag var SÅ säker på att det gått helt åt helvete.

Nu fick jag dock ett mail. "Grattis till ett bra resultat på X-testet" stod det. Först undrade jag om det var något slags skämt, helt allvarligt. Men varför skulle man luras om sådant?

Underbart, i alla fall.

Maaat

Nu ska jag snart äta lite mat. Det blir inte min McDonaldsmeny utan kycklingklubbor, potatissallad och vitlöksbaguett. Mums! Mycket godare kan det nog inte bli, eller jo, det kan det säkert, i och med att jag inte är världens bästa kock, men gott blir det nog i alla fall.

Veckan som följer nu består bara av föreläsningar vilket är rätt skönt. En ny delkurs sätter igång och denna gång handlar det om Utvecklingspsykologi. Förhoppningsvis är det intressant.

Nej nu ska jag fixa det sista med maten, håller på att hungra ihjäl!

Oh my god!

Okej. Jag fick precis ett samtal från Helen, och tydligen vill en av våra lärare från gymnasiet att vi ska komma och snacka inför blivande gymnasieelever och föräldrar på en informationskväll den sjätte oktober. Vi ska snacka om vad man kan göra efter gymnasiet. Vad vi har gjort.

Jag blev plötsligt lite nervös.

McDonaldsmeny hemma!

Jag älskar McDonaldsmenyn ChickenMcNuggets (nio bitar) med en extra stor pommes, cheddardipp och en stor fanta på det. Hade min impulskontroll varit dålig hade jag säkert ätit det varje dag nu när jag bara har fem minuters avstånd med cykel till McDonalds. Hittills har jag bara ätit det en gång under min boendetid här.

Jag har dock kommit på en genialsik (tycker jag) idé. Istället för att köpa en sådan DYR meny gör jag samma meny hemma istället! Jag köper pommes och chicken nuggets och en ostdipp på Ica, det blir nästan lika gott och SÅ mycket billigare. Dessutom kan jag äta så mycket mer, jag kan få så mycket pommes jag bara vill (eller så långt påsen räcker) och mer än nio nuggestbitar. Är det inte underbart?

Jag är oerhört kreativ.

YEAAAAAAAAAAAHA!

JAG ÄR GLAD!

Jag blev godkänd! Jag blev godkänd! Jag blev godkänd!

I alla fall på det muntliga. Det som jag var mest rädd för. Skönt som fan.

Nu ska här slappas så det bara skriker om det! Nudlar och Grey's Anatomy, kan det bli bättre?

Ciao!

Skit-tenta...

Jag kommer inte klara tentan imorgon. Fått världens magkatarr på grund av detta nu också. Gash. Har försökt plugga men det går inte för fem öre. Ska gå och lägga mig och gå upp tidigare imorgon för att studera. Åh, vad jag kommer vara LYCKLIG när allt det här är äver. Jag vill så mycket att det ska vara fredag eftermiddag nu. Spola fram tiden, snälla?

Wish me luck, om det ens hjälper.

Plugg... IGEN

Har pluggat från ett till halv sex idag och ändå måste jag fortsätta efter Idol. Jag är helt slut. Börjar även bli förkyld och jag känner mig verkligen SÅ motiverad inför imorgon - eller inte. Jag är livrädd för att inte bli godkänd, att få DEN DÄR frågan som jag inte riktigt vet vad jag ska svara på. Men det får lösa sig. Det måste det.

Usch. Jag hoppas att Idol är ovanligt långt idag, så att jag inte kan plugga.

Plugg så långt ögat kan nå...

Usch! Nu har jag pluggat en massa och hunnit färga mitt hår samtidigt. Jag ger upp för ikväll med plugget, i alla fall för stunden. Ska ta itu med disken nu och sedan ska jag nog sätta igång en film. Har plötsligt fått något ryck och börjat titta på Disney-filmer, hur kul som helst! Haha. Igår glodde jag på Skönheten och odjuret och Lejonkungen 2. Sjukt kul! Nu blir det Ringaren i Notre Dame, vad då nostalgi liksom? Har lust att se på Herkfläsk (hahhahaa) också. Men får se hur det blir. 

Imorgon ska jag träffa Sanna och Amanda och vi ska plugga tillsammans inför det examinerande seminariumet (woha, vad avancerat det lät). Det är så himla mycket! Handlar om en massa teoretiker, typ Freud och Maslow. Det är ganska intressant men ändå svårt. Speciellt när det ska jämföras hit och dit och förklara begrepp som aggressivitet och fientlighet utifrån deras synvinkel och härsan och tvärsan och kors och tvärs och blä. Jag ska njuta av helgen sedan, bara så ni vet. Inte en BOK ska öppnas. Jag ska bara ha det skönt och äta god mat och smälla i mig chips och kanske träffa någon rolig filur. Något plugg ska det i varje fall inte bli. Det är totalt förbjudet.

Nej nu får jag ta mig i kragen och fixa iordning disken innan matresterna möglar.

Ciao!

Sjukhusskämt

- Jag begriper mig inte på det här med röntgen.

- Hurså?

- De fotograferar armarna, och så ser man benen.

Från boken Maare Tamm, Psykosociala teorier vid hälsa och sjukdom.

Jag säger bara: HAHAHAHAHAHAHA! Studentlitteratur behöver inte alltid vara tråkigt.


Tråkkväll

Just nu har jag det verkligen tråkigt! Helt ärligt är det nog den segaste kvällen hittills här, har aldrig varit riktigt uttråkad. Men nu är jag rastlös som bara den och har världens lust till att gå ut på en promenad, men det känns inte helt vettigt att göra det. Man vet aldrig vem som lurar i mörkret! ;)

Jag har inte något att skriva om ens. Detta är förfärligt. Hitta på något åt mig? Någon?

Jag tror jag hoppar in i duschen istället.


?

Det kanske inte är rätt att gå vidare i alla fall?

Kanske finns det en chans trots allt...

Intensivt och känslosamt

Känslosam dag, men också en otroligt intensiv dag på grund av att jag pluggat som en idiot. Duktig känner jag mig i alla fall. Jag älskar känslan av att ha pluggat hårt och sedan känna mig klar och fri att göra vad som helst. Det är seminarium imorgon som gäller, mitt allra första. Jag hoppas det går bra. Håll tummarna för mig, okej?

Jag har ockå kommit fram till viktiga beslut idag, därav det känslosamma. Nu är jag säker, att gå vidare är det enda rätta. Även om det är smärtsamt är det förmodligen ännu mer smärtsamt att vara kvar där jag är idag. Jag är inte lika rädd för att gå vidare längre, bara lite. Men rädslan försvinner nog, med tiden. Det hoppas jag i alla fall. Jag känner mig lättad, som att någon vänt upp och ner på mig och all skit runnit ut. Det har den nog också, kanske inte allt, men det som låg på toppen, som hela tiden gnagade på mina tankar och hjärta, det mesta av det är borta. Just nu, i alla fall. Och poängen är att jag inte känt såhär sedan jag vet inte när. Det är bra, eller hur?

Tro det eller ej, nu ska jag sova. Klockan är elva snart och det är ett under att jag ens funderar på det. De viktiga besluten fortsätter ramla in, bra blir dem med.

God natt!

I skogen

Nu är jag hemma i skogen igen, för helgen, i alla fall. Sitter här vid den dator jag suttit mest vid i mitt liv, den som låter som ett sågverk och segar sig stup i kvarten. Men det är ändå den datorn, den datorn jag hängt framför otaliga timmar, som jag nästan aldrig slöar vi längre. Så kan det vara.

Känns lite lustigt att vara här igen, har inte varit här på två veckor vilket är det längsta jag varit hemifrån någonsin. Det känns nästan som att Kalmar bara varit en dröm, som att det varit i ett annat liv. Hade inte varit för att katten här hemma blivit fetare hade jag nästan börja fundera allvarligt på om allt bara varit en dröm. Jag är helt enkelt inte riktigt van vid att vara ifrån skogen så länge, även om det känns så när jag sitter i min lilla lägenhet i Kalmar.

Imorgon ska jag alltså träffa Emelie och Helen (plus Helens småsyskon) och det ska bli SÅ kul! Vi har så förbannat mycket att ta igen och vi tre har inte umgåtts tillsammans sedan studenten. Så ni kan ju gissa om jag ser fram emot morgondagen! På eftermiddagen/kvällen ska jag kanske hänga på resten av familjen på kräftskiva hos några människor vi känner. Kräftorna lockar ju faktiskt. Hehe.

Nej, jag tror faktiskt jag ska dra mig till sängen snart (min vanliga, älskade, MJUKA säng) och se fram emot morgondagen.

Godnatt!

Time to Move on

Jo. Nu är det så. Jag ska gå vidare. Ta bort allt, glömma allt, säga upp all kontakt och radera alla drömmerier.

Nej, det kommer inte att vara lätt. Jag kommer säkert inte att klara det. Men jag har bestämt mig. Det måste gå.

Jag mår bara dåligt. Jag gråter för minsta lilla, blir rädd och upprörd och blir aldrig riktigt glad. Du får inte påverka mig så, därför måste jag göra såhär. Sms, meddelanden, allt ska väck. Så är det bara. Mina känslor är ivägen, både för mig själv och för dig. Vem vill ha det så?

Nej, jag är inte normal. Och jo, jag har något fel i skallen. Men jag tror inte kirurgi kan bota det felet, utan det ligger mer åt det psykiska hållet så antingen behöver jag en psykolog eller så får jag försöka fixa bort det själv. Jag svamlar, ja.

Det är dags att gå vidare.

Funderingar

Jag sitter och funderar lite. På allt. På skolan, familjen, vännerna, framtiden, dåtiden, kärleken, mat, Idol och tågresan hem imorgon - kommer jag att orka läsa istället för att bara slappna av och lyssna på musik? Jag sitter även och väntar på att min tvätt ska bli färdig, så att jag kan slänga in den i torktumlaren innan Idol börjar och innan jag hugger in på min fetaostmacka och min chokladboll.

Ja, imorgon ska jag alltså hem. Det ska bli kul. Ser fram emot att träffa alla, om katterna har tjockat till sig och att få spendera lördagen med Emelie, Helen och Helens underbara småsyskon. Vi ska kolla in gymnasieskolan, fika och shoppa. Jag längtar verkligen ihjäl mig. Det blir dock en hel del pluggande också. Har två seminuarim nästa vecka och behöver förebereda mig mycket inför dem. Både läsa det sista i litteraturen och svara på de frågor som kommer att ställas och diskuteras. Jag är lite nervös, men förhoppningsvis går det bra.

Jag trivs väldigt bra här i Kalmar. Mycket bättre än vad jag egentligen vågade hoppas på. Allt är inte perfekt, självklart, men det är så pass bra att jag blir relativt lycklig. Känslan om att ha börjat om på nytt har ändå inte infunnit sig och jag börjar tvivla på att den kommer att göra det. Det är nog som en gymnasielärare sa tre dagar innan studenten, det spelar ingen roll hur långt bort vi flyttar, vi förblir ändå desamma. Alltså ligger problemen hos mig, och jag behöver göra någonting åt dem. Men jag har börjat, det är på gång. Snart kommer allt vara bra.

Babbel, jag vet. Det är förskräckligt. Förskräckligt är också att jag är oerhört dålig på att laga mat. Igår skulle jag överväldiga mig själv genom att koka potatis och göra fiskgratäng. Den slutliga menyn blev potatismos och fiskgratäng. Idag skulle jag göra hasselbackspotatis och lövbiff. Denna gång gick potatisen bra. Det var biffen som krånglade, eller jag krånglade med den, rättare sagt. Jag har någon slags fobi för att få en blodig biff eller rött kött. Därför stekte jag för länge vilket gjorde att kryddsmaken försvann. Men blodig blev den i alla fall inte, och det var väl det som var huvudsaken.

Nej nu ska jag dra mig till tvättstugan. Sedan blir det Idol, fetaostmacka och chokladbollar. Det kan jag inte misslyckas med!


Jag ska göra allt jag kan...

Vet ni vad jag ska göra i framtiden?

Jag ska utbilda mig till socialpedagog/fritidsledare (eller något liknande). Sedan ska jag jobba på en högstadieskola. Varför just en högstadieskola? Jo! För det är oftast där eleverna mår dåligt, det är en sjukt tuff tid och de behöver verkligen allt stöd de kan få. Jag vet själv hur jävla tufft det är och jag hatar tanken på att någon annan kan uppleva det. 

Vare sig det gäller problem med studiena, kompisarna eller familjen eller vad som helst, ska jag finnas där som ett extra stöd. Jag ska även lyssna på roliga saker de vill dela med sig av. Jag ska lyssna på allt de vill att jag ska lyssna på, och kan jag hjälpa dem ska jag göra allt för att göra det. Jag ska ordna med aktiviteter, så att det finns roliga saker att göra på skolan, som gör att de glömmer alla måsten och allt jobbigt och bara har det roligt. Och ibland ska jag bara prata med dem. Snacka skit om allt och inget.

Jag ska vara ett stöd för alla, oavsett om det gäller en bråkstake eller en blyg en, eller något därimellan. Jag ska hjälpa lärarna att upptäcka mobbing och hjälpa dem att försöka få stopp på det. Reda ut varför det händer och vad som kan göras åt det. Jag ska se det positiva hos varje elev, jag ska bevisa att alla är bra på sitt sätt.

Jag ska göra allt jag kan för att elever ska få en bra högstadietid. Mina ambitoner och mål må vara höga, men jag ska göra allt jag kan.

Lasagne mitt i natten... eller kvällen

Vet ni? Jag lyckades tvätta utan att bilda översvämmning och DESSUTOM använda torktumlare för första gången i mitt liv utan att något dramtatiskt hände. Jag är lite halvt stolt sådär. Tänk, vad lilla jag kan!

Nu sitter jag och äter lasagne (ja, jag vet vad klockan är) eftersom jag var otroligt hungrig. Ibland är det tur att man har lite gottis nedfryst, och att man inte är ett SÅ stort matvrak att man vräker i sig en hel lasagne. Jag må gilla mat (som är gott) men det finns självklart gränser.

Imorgon kommer Emmelie hit och SOM jag längtat! Ska bli oerhört roligt, allt som behövs gå igenom är en natts sömn och två timmars föreläsning om terapiformer sedan är det bara att njuta av helgen med Emmelie och Carola som anländer på lördag! Jag är taggad till max.

I övrigt trivs jag fortfarande bra i Kalmar! Tycker psykologikursen är oerhört intressant även om den är på en betydligt högre nivå än vad man är van vid. Dock känner jag igen mycket från gymnasiet, vilket underlättar en hel del faktiskt. Vi pratade ofta om sådant här och idag såg vi till och med en FILM som vi såg på gymnasiet en gång. Lite komiskt.

Till våren blir det nog att antingen läsa andra delen av psykolgikursen eller så ska jag ge mig på socialpsykologi. Socialpsykologi verkar vara mer min grej. Hade säkert valt det till denna höst om det funnits då, anledningen till att det finns nu är ju att högskolan här går ihop med Växjös universitet, därav blir det mer kurser att välja på, vilket alltid är trevligt! Hehe.

Nej om jag skulle ta och städa upp det sista här. Haha. Vi hörs!


Tvättdags!

Yo people!

Allt bra? Nu ska jag dra till tvättstugan. Första tvättiden här. Och nej, jag har inte gått runt i massa skitiga kläder i två veckor nu utan det är ju som sagt den första tiden jag fått här så när jag var hemma i helgen tog jag med mig kläder och tvättade där.

Det blir hur som helst intressant att se om jag får igång tvättmaskinen eller ej. Jag är ju så oerhört teknisk - not!

Wish me luck!


-

Det är sjätte gången jag uppdaterar idag, rekord kanske? Eller så kanske man ska kalla det att jag inte har något liv. Vilket jag förmodligen inte har heller. Däremot har jag faktiskt pluggat lite idag, så lite vettigt har jag gjort, jag har läst i en bok som heter "Pillret" och där läste jag bland annat om hur Sigmund Freud blev berömd. Det ni! Nu är det bara ett antal hundra sidor kvar i den boken. Det klarar jag.

För övrigt hatar jag obesvarade känslor.

God natt!

Lars!

Jag tycker att Idol verkligen är fantastiskt bra och otroligt underhållnade! Nu när jag satt och tittade på det kom jag att tänka på Lars auditon förra året och blev helt enkelt bara tvungen att kolla in den på youtube. Jag vet inte hur många gånger jag egentligen har kollat på den, men nu var det ett tag sedan i alla fall och ja, jag är nog kär på nytt, haha. Han är verkligen något särskilt, hans musik och hans röst och hela hans personlighet. Snart släpper han en skiva och DEN ska jag köpa.

http://www.youtube.com/watch?v=vzorh9kpsw8



Kolla in detta alltså. Man kan ju inte bli annat än totalt såld!


MU

Att bo i stan såhär har sina fördelar ibland. Något som jag tänkt på är att nu är inte chansen särskild stor att råka ut för strömavbrott när det blir en gudrun-storm ute. En risk som var väldigt stor när man bodde på landet. Vad jag inte visste är att jag tydligen inte bara ska uppskatta elen här, utan även det rinnande vattnet.

Nu är det dock inte en storm som ställt till problem, utan en sådan här:



Tydligen har kossorna hemma gått och trampat sönder någon slang som har gjort att vattnet inte kommer ut ur kranar och duschslangar längre. Jag lider verkligen med min familj, jag vet hur oerhört irriterad jag skulle varit, men OJ vilket skratt som flög ur mig när mamma skrev sms till mig och meddelade detta.

HAHAHAHHAHAHAHAHAHAH!


Tacogratäng



Jag har (dumt nog?) gett mig på att göra tacogratäng med hjälp av någon kryddmix, hehe. Bara att se ifall det går att äta, önska mig en smaklig måltid, gott folk!

Böcker



Ja nu har man lite att göra i alla fall.

PAKET!

Halloj, halloj!

Kom hem från min föreläsning för en stund sedan och oj så intressant det var! Neroupsykolgi som sagt och det var så mycket mer intressant än vad jag trodde. Hade en bra föreläsare också vilket säkert bidrog till en del. Bra var det i alla fall! Nu har jag precis ätit lite nudlar till lunch, senare blir det att göra lite tacogratäng så fort jag köpt lite köttfärs. Ska även hämta ut ett paket! Låter säkert oerhört spännadande men så är inte fallet. Utan det paketet innehåller en massa böcker som jag blir tvungen till att läsa nu. Aja. Det blir säkert bra.

Dags att dra sig! Tjooo!

Baby, here we go again

Jag hatar att sväva mellan att vara glad och nedstämd. Eller att hela tiden känna något av varje, aldrig få vara riktigt glad, inte tillräckligt länge i alla fall. Jag fastnar nog för ofta i min drömvärld/hoppfulla värld och när jag inser vilket slöseri det är och hur dumt det är att hålla på blir jag ledsen, när jag liksom inser hur det egentligen ser ut. Varför kan jag inte bara inse hur allt är och sedan gå vidare? Det går inte att förneka det för sig själv hur länge som helst liksom.

Anyway, Idol var bra! Min favorit i dagens program var, som många andras, Jon som sjöng en egenskriven låt som tydligen alla kunde med en gång, haha. Då är man inte dålig! Tänk om den skulle börja spelas på radio liksom, vilken hit den skulle bli och tänk hur många som skulle gå runt och sjunga på den. Haha. Rolig tanke.

Snart måste jag börja dra mig till kojs, har som sagt föreläsning imorgon klockan tio så särskilt sent kan jag inte vara uppe, men det får man ta någon annan gång.

Godnatt!

Sociala Emma

Wohohoho :) jag känner mig oerhört social just nu. Som sagt kommer Emmelie i helgen och nu verkar det även som att Carola hänger på. Idag har jag varit på stan med Sanna, vilket var oerhört trevligt och om ett tag kommer även Nawal hit och glor på Idol med mig, nyss satt jag och diskuterade med Emelie vilken dag hon kan komma hit, vilket förmodligen blir måndag till onsdag nästa vecka och i samma sekund som vi diskuterat klart skickar Helen sms om att jag ska hänga med upp till Linköping någon dag och hälsa på hennes pojkvän där, haha. Detta är en oerhörd skillnad mot hur det var när man bodde i skogen då det var i princip dött. Yes, I like this! Vet också att annat folk ska komma hit i framtiden och hälsa på och jag börjar undra om jag någonsin kommer att ha tid att plugga, haha. Aja, det löser sig! Jag är glad i alla fall.

På tal om något helt annat sitter jag och lyssnar på Darins gamla låtar och OJ vilket nostalgi! Fick världens ryck i och med att jag skrev lite om honom här igår på bloggen. Just nu lyssnar jag på "Who's That Girl" och det känns verkligen som att man är 15 år igen. Vilken tid det var! Någon gång får jag berätta mer om den tiden här i bloggen, haha! Ni lär inte tycka att jag är klok, men det är jag ju inte heller så spela roll!

I alla fall, som sagt var jag på stan med Sanna idag. Vi åt både pizza och kladdkaka (dock inte samtidigt) och gick runt på stan, förälskade oss i klänningar och hade oss. Tog inga bilder under vår stadstur, jag orkade helt enkelt inte. Jag köpte dock en mössa som jag är helt förälskad i!



Erkänn att den är snygg! Det är knappt så jag vill ta av mig den.

Imorgon är det föreläsning om nerospsykologi som gäller. Tydligen någon gästförläsare vi ska ha så får se hur det går, låter spännande, tror jag men lite halvt krångligt. Det börjar dra ihop sig till det första seminariumet nu också jag kan inte säga annat än att jag är nervös för det. Hur fan ska det gå? Jag förstår knappt hur det går till, men det lär kanske märkas och förhoppningsvis lär det förklaras innan vi sätter igång med det. Hoppas jag i alla fall.

Jaja, man kanske skulle ta och städa upp lite här nu innan Nawal kommer. Behöver ju inte se ut som en svinstia.

Ciao!


Uppdatering med bilder!!!

Ja nu sitter jag uppe sent som vanligt, jag kommer nog aldrig någonsin att lära mig att lägga mig tidigt. Jag är i alla fall inte lik min pappa, som går och lägger sig vid nio och går upp vid fem varje dag, haha. Hur som helst så gör det faktiskt inte så mycket att jag är uppe sent idag, är ledig imorgon och ska spendera dagen på stan med Sanna i min klass. Vi har tänkt vara ambitiösa och sätta oss på ett fik och studera lite (haha, lite) och dra runt på stan. Vi ska träffas vid elva så en väldans lång sovmorgon blir det inte, men det duger!

Just nu ser jag fram något enormt emot helgen! Då kommer nämligen EMMELIE till mig och vi ska ha det så roligt så roligt! Känns jättekonstigt att vi knappt träffas längre, men that's the way it is. Man får helt enkelt ta vara på de gångerna man träffas och ha det lite extra roligt då, hehe.



Tänkte även bjuda på lite bilder som jag är otroligt dålig på att lägga upp här. Tydligen har man en tråkig blogg och kan aldrig bli en storbloggare om man inte överröser sina inlägg med bilder, jag läste något liknande någon gång, haha. Och idealet som bloggare är ju självklart att bli en sådan där stor bloggare så jag måste ju följa detta. Fast en blogg är väl till för att skrivas i och inte lägga in en massa bilder i? Hm. Jag är lite ironisk nu för er som ej fattar, och jag menar inget illa mot någon, haha.



Såhär ser även en del av min lägenhet ut - vardagsrummet! Som ni ser har jag inga riktiga krukor än och väggarna är fortfarande lite tomma, men det är sådant som fixas med tiden. Jag trivs ändå otroligt bra i min lilla lägenhet på 25 kvadrat (där toaletten och balkongen tar upp hälften av all plats) och ser fram emot att bo här i åtminstone ett år framöver.

Neheni, man kanske skulle ta och borsta tänderna och tvätta bort sminket och ta på sig nattkläder och allt sådant där. Därefter kanske man ska dra sig till kojs så man inte är helt död imorgonbitti. Jag måste bara lyckas slita mig härifrån och innan mina tänder blir rena slänga i mig något att äta. Påmin mig om att jag måste inhandla frukt någon gång!

Ciao och godnatt!

Ett april-skämt

Jag kom att tänka på en rolig grej medan jag satt och och kollade igenom en massa bilder i min bilddagbok. Jag var väldigt aktiv där ett tag och uppdaterade nästan varenda dag med bilder och texter om vad jag gjort under dagen. Såhär i efterhand är det otroligt roligt att ha en sådan sida, för så mycket man minns! Det var i alla fall en grej jag fastnade för nu, nämligen ett april-skämt som gick hem något otroligt bra!

Jag har som de allra flesta kanske vet en alldeles särskild relation till Darins musik som betyder något enormt för mig. Under den första tiden jag gillade Darin, då jag var fjorton - femton år, var jag ganska så galen och det enda som fanns i mina tankar och det enda som trillade ut ur min mun var Darin. Detta resulterade i att min brorsa utvecklade något sorts hat emot honom, jag antar att han blev otroligt trött på honom efter att ha hört allt mitt tjat. Darin var verkligen den värsta han visste.

Eftersom jag då var (och är även nu) ganska skämtsam och full av humor och har en lillebror som är (förlåt) väldigt lättlurad, sa jag till honom den första april 2007, att den tredje maj skulle Darin komma till Vimmerby i och med någon Astrid Lindgren-grej. Detta var ett arrangemang som uppmärksammades stort och ALLA skolor i hela kommuner var inbjudna för att se Darin uppträda, sa jag, vilket innebar att min lillebror skulle vara tvungen till att se en hel konsert med honom, och det var inga som helst problem att lura i honom detta. Han fick genast ångest och lade upp planer på att vara sjuk den dagen. Jag låtsades vara superglad och inombords höll jag på att dö av skratt. Det allra roligaste är dock att han trodde på detta hela april ut och det var inte förrän den tredje maj då det "skulle ha ägt rum" som jag avslöjade det och han insåg att alltihopa bara var ett stort skämt.

"Jag gick inte alls på att Darin skulle komma till Vimmerby!!!!" lät det då. Visst, brorsan! 


Lyxigt bredband!

Jag känner mig lite lyxig. Ni vet kanske att jag har dragits med ett oerhört långsamt mobilt bredband, jag brukar inte bry mig så väldigt mycket om hastigheten, men detta var liksom katastrofalt. Värst var det såklart när jag bodde i skogen, men så fasligt mycket snabbare blev det heller inte när jag hamnade här i Kalmar. Eftersom jag tröttnat ganska rejält på det fick jag en idé om att testa nätet som redan finns i lägenheten och därmed ingår i hyran.

Så jag drog iväg på min cykel (och ja, jag lyckades att cykla här utan att bli överkörd av någon galen bilist) till Siba och köpte mig en nätverkskabel. Som den fattiga och optimistiska student jag är köpte jag den allra billigaste för 39 kronor som endast var en meter lång. Egentligen visste jag att den förmodligen inte skulle räcka, men som som sagt, jag är optimistiskt.

När jag kom hem sedan var en meter mycket riktigt på tok för kort, men jag löste det med att flytta skrivbordet där datorn står och det räckte precis - yeha! Fungerade, det gjorde det också, utan några som helst problem. Jag hade väntat mig att få ringa kundtjänst ett antal gånger och slåss med datorn hela kvällen, för det är så det brukar vara när man ska fixa något nytt med dessa apparater. Men det gick igång direkt, tack och lov! Och som det gick, så snabbt, så snabbt! För att ni ska förstå skillnaden kan jag säga att mitt mobila bredband hade en hastighet på cirka 1.8 Mbit (det heter så va?), medan nätet här i lägenheten har en hastighet på hela 100 Mbit! Så ni kan kanske tänka er hur svårt det är för mig att hinna med nu, hehe. Men jag kan nog vänja mig. Lyxigt är det i alla fall!


Still smart and nice

Igår eftermiddag fick jag ännu en gång en bekräftelse på att jag ser oerhört smart coh trevlig ut. När jag stod nere vid stationen och väntade på bussen kom en kille (som för övrigt var ganska söt) och frågade om jag visste ifall en viss buss skulle komma snart. Jag hade ingen aning direkt och skyllde återigen på att jag var nyinflyttad och därför inte hade någon vidare koll. Den ursäkten godtog han, i och med att även han var nyinflyttad.

Min kväll spenderades sedan hos Nawal, en kompis till henne var också där och vi glodde på film, Disturbia hette den och var nästan farligt spännande. Sedan glodde vi på en massa youtube-klipp som vi garvade åt ett tag. Jag kom i säng vid tjugo över tre i natt och vaknade för en stund sedan. Ibland är det skönt med söndagar, bara slappa!

Jag funderar på vad jag ska hitta på idag. Blir kanske att läsa lite, annars gör jag det innan jag drar till skolan imorgon, i och med att jag inte början förrän vid ett, har jag för mig i alla fall. Sedan blir det säkert en tur till någon mataffär för att handla proviva och jag funderar även på att dra till någon affär som säljer dammsugare. Än så länge går jag runt med en kvast här inne, vilket fungerar sådär.

Nej om man skulle ta och byta om till lite vettigare kläder än ett fult nattlinne. Borsta tänderna och få på sig lite smink är kanske också bäst.

Vi hörs, ciao!

Nyinflyttad och dåligt lokalsinne

Då var man tillbaka i Kalmar igen! Känns riktigt bra och snart bär det av till Maxi för att handla lite mat. Funderar ihjäl mig på vad jag kan laga för mat nu framöver men kommer inte på något. Jag är som sagt sämst i världen på att laga mat så det får inte vara något avancerat men det MÅSTE vara gott. Ska i alla fall fylla på mitt förråd med nudlar som den typiska student jag är. Nudlar äter jag till lunch varje dag typ, passar perfekt när man är hungrig men inte vill ha något större att smälla i sig.

Det är flera som flyttar in i huset här nu, jag är tydligen inte den enda som är ny och förvirrad i denna stad. På tal om det, när jag hade anlänt till Kalmar med tåget idag så satt jag och väntade på bussen som skulle ta mig till min lägenhet, kom en äldre dam och frågade mig om jag visste vilka hållplatser de bussarna som går till söder om Kalmar går ifrån. Jag hade absolut ingen aning, men tillade att den bussen jag skulle med gick till norra Kalmar och att jag precis var nyinflyttad och därför inte hade någon vidare koll. Sedan började hon snacka om att det var mycket blåsigt ute idag, vilket egentligen inte tillför denna historia någonting. I alla fall, när min buss sedan anlände kom en tjej, kanske något äldre än mig och frågade på engelska om bussen jag skulle åka med åkte till Öland. "Öhhhh...." var allt jag fick ur mig. "I don't think so....". Hon tittade då besviket på mig; "Oh.... okey...." och säkert 15 sekunder senare när jag gått på bussen och allt, hör jag henne ropa "thank you!". Ganska komiskt att folket frågar mig som är totalt nyinflyttad här och har ett lokalsinne som är lika med noll. Jag måste alltså se oerhört smart och trevlig ut, hehe.

Nehe om man skulle ta och bege sig till Maxi nu. Funderar på om jag vågar till att ta cykeln dit? Har ju faktiskt inte cyklat något sedan jag flyttat hit i och med att jag tycker det verkar lite läskigt att cykla i en större stad efter att i hela livet nästan endast cyklat på grusvägar där det inte ens är säkert man möter någon över huvud taget (och gör man det är chansen stor att man känner människan, haha). Jag tror jag hoppar det idag. Mitt busskort gäller ju faktiskt ett tag till, vilket måste utnyttjas.

Ciao!

Hemma i skogen

Nu är jag hemma en sväng i den gamla hederliga skogen! Igår efter att jag gått av tåget strosade jag runt i Vimmerby tillsammans med mina älskade kusiner; Sofie och Emmelie och OJ så kul vi hade! Känns verkligen som att det var evigheter sedan vi alla tre umgicks. Förhoppningsvis blir det av snart igen i och med att de två någon dag ska komma till min lilla lägenhet i Kalmar! Emmelie kommer dock reda om en vecka och då ska vi ha det KUL och gå ut och ha det riktigt nice. Jag längtar! Idag blir det dock bara att slappa och läsa lite. Imorgonbitti drar jag iväg till Kalmar igen och på kvällen är det inflyttningsfest hos en klasskompis från högstadiet, kul!

Ni kanske undrar hur det går för mig i skolan? I så fall kan jag säga att det går bra än så länge! Har haft föreläsningar om genuspsykologi och forskningsmetodi, där det förstnämnda är det som var mest inressant. Kände även igen mycket av det som sades från gymnasiet, vilket är rätt skönt i och med att man känner sig lite som hemma då, haha. På måndag ska vi har en föreläsning om personlighetspsykologi vilket också är något som verkar mycket intressant! Ska bli spännande.

Och som sagt, är det någon som vill hälsa på mig är det bara att höra av er så planerar vi in någon helg ;) Haha.

Ciao!

RSS 2.0