Last fm

Jag vet inte om det är jag som är seg, men.... Last fm. Fy, vilken bra sida! Har tidigare aldrig fattat vad den inneburit, oj vad jag har gått miste om mycket!

Man kan typ ansluta sin mediaspelare där, så kan man bland annat bli rekommenderad andra artister som liknar dem man redan lyssnar på. Jack Johnson är en artist som jag nyss upptäckt med den här sidan. Makalöst bra!

Lyssna själva:

http://se.youtube.com/watch?v=2UbT3U-fQt4

Så till er som är lika sega som mig, registrera er på last fm, ni lär ångra er annars!

www.lastfm.se

FELFELFEL

Det är inte meningen att det ska bli så här, det är inte meningen att jag ska sitta här utan någon som helst kontakt.

Jag hatar detta, hatar det så fruktansvärt mycket! Varför, varför och åter igen varför, blir det så här? Det är så fel. Jag kommer inte klara detta, jag kommer inte klara tiden som väntar, jag kommer inte klara något. Det går inte. Not without you...

Det skedde så plötsligt, jag bara satt här, precis som vanligt. Men när allt var framme, när jag läst allt... Det bara gjorde ont. Det brände bakom ögonlocken och det bränner fortfarande. Min mage gör ont av all ångest och jag har en sådan tyngande känsla över hela mig.

Fan. Jävla. Skit.

Det FÅR inte bli så här. Det är helt.... SJUKT! Det bästa för mig är det knappst! Det är så jävla fel så det är sjukt. Jag kan inte veta vad som är bäst för dig, men jag tvivlar på att det är detta.

Snälla, bara sluta, och lyssna istället.

Det ska inte vara så här.

Seasons Fly

http://www.youtube.com/watch?v=osY6IlBwwlA

Det är värt det. Att lyssna alltså.

Detta gjorde mig glad!

....

Det bästa för mig?

Du anar inte hur fel du har :/

Fan....

Snow? No, please!

Snön kan dra någonstans...


Tankar om tid, framtid och nutid

Jag har tänkt.

Ofta undrar jag vad jag egentligen gör av allt. På flera veckor har jag inte gjort något "vettigt", känns det som. Det har varit skola, hemma, skola, hemma, skola, hemma och så vidare... Allt bara försvinner iväg. Ofta känns det som att jag inte gör något meningsfullt, ofta känns det som att allt bara flyter iväg och jag kan inte göra annat än att hänga på, hur lite jag än vill. Ofta är det så, faktiskt.

Hösten är snart slut, jullovet är snart här. Egentligen, hur kan man inte göra annat än bara hänga på när det går så fruktansvärt fort? Hur kan bara några månader passera, på vad som känns, tre sekunder? Jag började nyss trean. Jag började nyss tvåan - jag började precis gymnasiet, för sjutton! Vad är detta? Kommer det alltid vara så här? Kommer det gå fortare? Snart sitter jag där, 83 år och klappar katten. Det är skrämmande, för det kommer gå fortare än man anar dit också (fast, jag vill inte sitta och klappa katten hela dagarna som 83-åring, jag vill vara pigg och leka med barnbarnen, så det så).

Många gånger blir jag så frustrerad. Jag börjar bli trött på att inte göra någonting och bara hänga på. Det känns som jag vill ut, bort någonstans för ett tag. Göra något annorlunda, jag vet dock inte vad. Min framtid känns så förutsägbar, i alla fall den närmsta tiden: Jag tar snart studenten. Efter det fortsätter jag att plugga, förmodligen till lärare, någonstans i Sverige. Därefter söker jag jobb. Sedan jobbar jag. Detta känns som måsten, som att det är något jag inte kan komma ifrån, för gör jag det inte kommer jag inte kunna... leva? Okej, det var att ta i, men ni fattar, antar jag. Det är som att jag är tvungen till att plugga så att jag får ett jobb, men under tiden jag pluggar, vad går jag miste om? Om jag inte pluggar, vad händer då? Kommer det att hända något bättre? Kommer jag få ett jättebra jobb i alla fall? Kommer jag att bli lycklig? Mer lycklig än vad jag skulle varit än om jag hade pluggat? Ja, lite av dessa tankar väcktes under en diskussion med Helen i dag.

Egentligen, vet jag inte vad jag vill komma med detta inlägg. Det känns som jag inte vet ett skit om någonting. Jag kanske är rädd? Att livet bara ska passera förbi och jag inte gjort någonting med det, är det kanske så? Eller är det bara några dumma tankar som plötsligt dök upp? Det är så mycket som händer, kommer att hända, just nu. För mycket för att jag ska hinna med, för mycket för att jag ska se vad som egentligen händer. Allt är bara för mycket.

Jag vill göra något roligt, ta en paus från vardagen och göra något annorlunda. Då menar jag verkligen annorlunda, något som jag kan minnas, som känns meningsfullt, som jag helst av allt kan dela med någon, men jag vet inte vad. Jag vet inte heller när det skulle ske, finns det tid?

Jag tror jag tänkt tillräckligt, nu.

:)

jag fattar knappt att du skriver det där
men ***TACK***

Praktiklycka

Jag trivs så sjukt bra på min APU-plats. Är, som tidigare nämnt, i en sjätteklass på Vimar. Jättebra klass, verkligen. Har så roligt med dem. Kanske är det just barn i denna ålder som passar mig? Är det kanske på mellanstadiet jag ska jobba på sedan? Ja, helt fel verkar det inte vara, absolut inte. Det känns bra.

I morgon ska jag till Älvsjö på SACO-mässa. Alltså, massa människor från olika högskolor som kommer dit. Passar rätt bra.


Fira med no pluggande!

Kanske vill ni veta hur jag firade detta?

Jo, med att inte gå till datorerna på trafikskolan!

Istället fikade jag. Kladdkaka, varm choklad och fralla!

Detta var ett mycket roligare sätt att fördriva tiden i väntan på bussen.

Nu vet ni.

GODKÄND

Jorå. Trots big nervositet gick det vägen!

Mitt teorioprov till körkortet är GODKÄNT!

Nu är det "bara" ett steg kvar.

Och grattis till Emelie som klarade körkortet i dag! DU ÄR GRYM!

green...?

Wish me luck!

I morgon ska grön tröja bäras.

Hoppas det hjälper...

green...?

Wish me luck!

I morgon ska grön tröja bäras.

Hoppas det hjälper...

Tvärtomeffekt

I rummet där denna dator befinner sig, finns det en fotboll och en tennisboll som blivit kvar här sedan småkusinerna var här och lekte för ett tag sedan. Varje gång jag har suttit vid datorn sedan dess har Victor alltid kommit in hit och sparkat runt på bollarna och lekt som om han själv vore fyra, något som irrieterat mig något enormt! Varje gång han gjor har jag sagt åt honom att sluta, men han gör det aldrig!

Fram till idag.

Jag kom att tänka på pedagogen Alexander Sutherland Neill som jag skrev ett arbete om för ett tag sedan och jag läste en av hans böcker "Frihet inte själsvåld - en bok om antiauktoritär uppfostran". Sjukt smart människa för övrigt som ansåg att barn och ungdomar ska uppfostras med frihet - de ska inte tvingas till hushållsarbete, bara få läxor om de vill och endast läsa ämnen i skolan som de gillar och så vidare... Han drev själv en skola i England som byggde helt på hans pedagogik, efter hans död tog hans dotter över. Hur som helst, i denna bok fick föräldrar skicka in frågor till honom som handlade om uppfostran. Ibland kunde det till exempel vara en förtvivlad mamma som undrade hur hon skulle få sin son att tvätta händerna innan maten, för det spelade ingen roll hur mycket hon tjatade på honom. Neill svarade då att det förmodligen är mamman själv som är rädd för smuts och att sonen inte bryr sig om sådant, därför finns det ingen anledning att tvinga honom till det. Skulle det ändå vara nödvändigt är det bästa sättet att säga: "Du ska inte tvätta händerna!"

Du ska inte tvätta händerna... DU MÅSTE LEKA MED BOLLARNA! Så satte jag igång att säga ikväll. Till en början tyckte Victor det var skitroligt och lekte som bara den. Jag tjatade och tjatade. Till slut utbrast han:

"NEJ! Du bestämmer inte över mig!"

Jag fortsatte tjata.

"NEJ! Jag tänker inte hålla på med bollarna mer..."

Så var det problemet löst, ganska så smidigt!


Surviver

Jorå, både jag och Linköping överlevde stadskörningen, trots byggarbete med knasiga rondeller och rödljus.

Fick även köpt mig ett par vinterskor, utan klack denna gång! Fy så duktig jag känner mig. Sköna och stabila. Kanske slänger in en bild på dem sedan =)

tjohejdå!

Halka och skolmat

Denna dag började med sovmorgon för andra gången i mitt liv, inte illa! Något som behövdes, för fy var nervös jag varit idag! För klockan tolv idag stod nämligen halkbanan  mitt schema. Självklart spöregnade det vilket gjorde att det var ännu mer vatten på banan än normalt, så slirigare än vanligt var det också. Trots regn och nervositet gick det ändå ganska bra, vilket känns väldigt skönt! På torsdag är det stadskörning som gäller, får se hur det går, hehe, Sofie, AKTA DIG!

Sista veckan innan två veckors APU, som denna gång kommer äga rum hos en sjätteklass på Vimarskolan. Ska bli kul, om man bortser från den världsäckliga maten! Jag undrar hur jag ska överleva, jag menar, FY! Att äta minimalt och istället vräka i sig två knäckebröd känns inte särskilt bra att göra inför barnen heller, kommer direkt inte vara något vidare föredöme. Får skylla på att jag bantar (som om det skulle vara bättre)!

På tal om skolmat, jag är inte överförtjust i gymnasiets skolmat heller, äter ofta väldigt lite. I måndags var det dock chicken nuggets, något som faktiskt kan vara gott (förutom att riset hinner bli kallt innan man ens hunnit sätta sig ner), jag tog därför två portioner. Detta uppmärksammades starkt av mina vänner, som skulle notera exakt klockslag och datum då det hände. Tydligen behöver jag inte göra mycket för att imponera.... hehe.

Nu blev jag hungrig! Ciao!


He's out...

Blev galet nervös när Lars hängde löst, och utbröt ett tyst "fan" när Jidhe sa hans namn. Men det är så det är, fick mig ett gott skratt när han skulle sjunga slutlåten och jag ser fram emot hans kommande platta. Idol kommer inte bli lika roligt att följa längre, men what the hell? Han passade ändå inte in där.

Nu ska jag äta, på tal om absolut ingenting! Bye!


Idol i kväll från min synvinkel

Bara för att jag är lite nördig av mig och gillade många låtar denna gång i Idol så är jag tvungen till att lämna lite kommentarer om uppträdandena i kväll!

Johan Palm: Dem första tonerna var verkligen jättebra och för en liten stund hoppades jag på ett superframträdande!Tyvärr "försvann" han i refrengen och det blev ganska tråkigt att se på när man knappt hörde hans röst. Fast jag vet inte, kan ha varit utsändningen... Hoppas det.

Lars Eriksson: Ja, vad ska man säga? Håller med juryn om att han kanske var lite alltför fastklistrad, och jag tycker inte heller klädseln passade in. MEN, hans röst har jag en alldeles speciell relation till, jag älskar den! Och trots att framträdandet inte var hans bästa är han ändå min favorit!

Anna Bergendahl: Helt ärligt, jag tycker inte Anna gjort något superframträdande sedan sin första audtion. Hon sjunger hur bra som helst, men det tar stopp där. Framträdandet i dag var ganska tråkigt, hennes röst kom inte fram över huvud taget. Men visst, jag skulle DEFINITIVT inte göra bättre.

Robin Ericsson: Märktes ganska så rejält att det var Robins tema i kväll, höll med Andreas om att det var som "komma hem" till honom. Han rockade och såg ut att ha väldigt roligt. Bra.

Robin Bengtsson: Vilken utveckling! Han tog för sig jättebra och det var roligt att se. MEN, den låten till hans röst? Nej, nej, nej! Det var så fel. Han sjunger bra, men inte tillräckligt enligt mig.

Alice Svensson: Helt klart hennes bästa framträdande! Hade inga direkta förväntningar på henne, men oj så imopnerad jag blev! Hon sjöng låten som om det vore hennes egen och ägde hela scenen. Snyggt klädd var hon också, som alltid! Alice rocks!

Kevin Borg: Jag skulle kunna säga att hans bästa framträdande var i kväll, men det var det även förra gången och gången innan det och så vidare. Han är alltid grym och ger alltid järnet! Makalöst duktig kille! Jag bara njuter av att titta på honom, han är så duktig!

Det var roligt, haha! Och ja, det är MINA åsikter. Du som läser kanske tycker något helt annat, och det får du också. Hoppas på att "rätt" personer få stanna i kväll.

Ciao!

Skoltrött

Min hjärna sprängs snart, jag orkar inte tänka! Så fort man blivit av med något är det något nytt som kommer, man hinner aldrig slappna av. Skoltrött, det är jag som in i sjutton.

Jag har nog aldrig varit riktigt ordentligt less på skolan. Visst har det funnits gånger då jag HATAT den, då jag helst av allt velat slippa gå dit när jag vaknat totalt ångestfylld och yrvaken om morgnarna, men aldrig att det hållt i sig i en period där motivatioen sjunker för varenda dag som går. Nu får jag dock uppleva det, tyvärr.

Vissa ämnen är fortfarande intressanta och roliga, men dem flesta är bara helt fruktansvärda och jag känner verkligen att jag inte orkar. Orkar inte bry mig om att läsa på det där provet, göra den där läxan eller lyssna på vad läraren babblar om på lektionerna. Ofta sitter jag och drömmer om att ta upp min mobil, koppla in mitt headset och lyssna på bra musik istället för lärarens tjabbel. När sedan det blir tal om läxa utbrister jag bara: "nej, jag orkar inte det!", men läraren verkar inte höra, eller så vill han/hon inte det.

Har blivit så fruktansvärt lat, religionsprovet som var i dag hade jag knappt övat på ett skit, för jag orkade verkligen inte. Jag hade tur att det inte var så avancerat, annars hade det gått helt åt skogen, hem till mig ;) Dock har jag inte alltid haft tur sista tiden och fått ganska så dåliga resultat på andra prov. Fy, säger jag bara, både på mig själv och prov!

Höstlovet hjälpte inte alls till att återvinna min motivation, kommer jullovet göra det? Jag hoppas, men vågar inte tro något. Studenten är om ett halvår, jag får helt enkelt bara stå ut.

Wish me luck, please!


Skoltime again

Jag tror jag smälter: http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&Id=1431629&BroadcastDate=&IsBlock=

Första dagen i skolan nu efter lovet var ganska bra. Helt okej, liksom. Började med att man fick stå och frysa i en halvtimme, på väg tillbaka till skolan sedan hade mina tår förlorat känseln och jag klagade som in i sjutton. En i klassen lade en kommentar som lät så här:

"Men, Emma, du som bor i skogen borde väl veta hur man ska klä sig varmt en kall dag..."

Min kära vän Helen svarade: "Det är Emma vi talar om..."

Hur jag ska tolka det, vet jag inte. Antingen kan jag ta det negativt som att jag vore världens fjortis som vägrar klä sig i allt varmt för att det ser "fult" ut, eller så tar jag det positivt och ser det som att jag helt enkelt inte är någon himla skogsmulle! Haha^^

Är för övrigt grymt irriterad på miljöpoltiken i skolan. USCH, säger jag bara! Tydligen ska man inte slippa den under praktiken HELLER. Fast, helt ärligt, så skiter jag i det. Har jag praktik, så har jag praktik, och då finns några lektioner inte i min värld. De får klara sig utan mig - stackars dem. ;)

Det gör reklam om pizza på msn, vilket gjorde mig ganska hungrig. Ska nog göra mig en macka.

PUSS!

The Last Day

Söndag och allra sista dagen på höstlovet. Snart är det jullov!

Sitter här i väntan på att klockan ska slå 16.00. Darin ska nämligen vara programledare på MTV fyra veckor i rad nu på söndagar klockan 16-23. Dock ska jag ej sitta och glo så länge, eftersom han "endast" kommer vara mellan programmen kan det bli lite drygt, flera av programmen kan vara ganska så trista där! Men lite måste jag bara kolla, sjukt roligt!

I går var lite släkt här, bland annat småkusinerna som i vanlig ordning vände upp och ner på mitt rum. De är helt och hållet förälskade i mina smycken. En av dem försökte desperat få med sig en ring hem, det säger väl allt? Jag har måste ha dem finaste smyckena i denna värld! Haha.

Ett mirakel har även skett i dag. Jag fick hjälpa Victor med hans läxor, utan några som helst problem, han VILLE att jag skulle det. Very unexpected.

Idol i fredags var roligast på länge. Lars är helt otrolig, jag skrattar åt det där framträdandet mer och mer efter varje gång jag ser det. Har även fått FYRA svar av honom nu på myspace! Fyra av fem skickade ungefär har blivit besvarade, status!



Kan inte låta bli att slänga in en bild på honom, haha! Bilden är tagen från idols hemsida: http://tv4.se/nöje/idol

Nu ska jag njuta av dem sista timmarna på lovet. Ciao!

RSS 2.0